Kegyelmes úr

2016. január 18. 15:46

De mit tudhat F. Flórián, hogy megannyi kudarc és gyanús ügy ellenére még mindig élvezi a kormány bizalmát?

2016. január 18. 15:46
György Zsombor
Magyar Nemzet

De mit tudhat F. Flórián, hogy megannyi kudarc és gyanús ügy ellenére még mindig élvezi a kormány bizalmát? Ahelyett, hogy végre a cigányság felzárkózásának módszereiről, valós intézkedésekről folyna szakmai vita, a roma közösségek élén álló senkik körül forog a közbeszéd. Most éppen egy olyan ember körül, aki még az állítólagos diplomáját kibocsátó egyetem nevét sem tudja leírni pontosan.

A kormány tehetetlen, mivel a leszakadt társadalmi tömegek felemelése lehetetlen? Nincs ehhez elég rátermett ember sem? A feladat hatalmas, s véghezvitele emberöltőnyi időt vehet igénybe, de ötletek és példák sora áll rendelkezésre. Csak éppen a mikroszinten már megvalósított csodákat fel kellene karolni. Példaként: Cserdiben, Hernádszentandráson, Ongán, Göncön, az ország igen nehéz sorsú településein fóliasátrakat állítottak, helyben termesztett fűszereket dolgoznak fel, a gyümölcsből lekvárt főznek. Az élet ott sem édes, de már nem is annyira keserű. Közösséget építenek, a hétköznapokat próbálják értelemmel megtölteni. Sőt, mára pénzt is keresnek ezzel. Nem sokat, de a segélynél és a közmunkásbérnél többet. Érthetetlen, hogy ha már a kormány feltétlen szabadulni akar az állami földek egy részétől, miért nem bocsátanak területeket – ahol ez lehetséges – önkormányzatok vagy civil közösségek rendelkezésére. Számtalanszor halljuk polgármesterektől, mekkora a földínség. Érthetetlen az is, miért nem létesülnek sorra a nagyobb településeken magas oktatási színvonalon működő bentlakásos iskolák, ahol nemcsak tanítják, hanem valóságosan nevelik is a szociálisan, gyakran személyiségfejlődésükben is leszakadt fiatalokat. A baloldali kormányok ennyit sem tettek a hátrányos helyzetűekért? Persze hogy nem, csak ne ez legyen már folyton az ellenérv.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2016. január 19. 12:34
"...bentlakásos iskolák, ahol nemcsak tanítják, hanem valóságosan nevelik is a szociálisan..." A rózsadombi jogvédők cirkuszoltak volna az ENSZ-nél. Mint a budi építésre való kötelezésérkor.
Syrius Black
2016. január 18. 18:44
"Ugyanakkor azt biztosan tudjuk, hogy több olyan büntetőügy is történt a múltban, amelynek egyértelműen a részese volt. Ezek között akad olyan, amelyet harminc évre titkosítottak, és akad olyan is, amelyet azért nem folytattak le, mert Göncz Árpád akkori köztársasági elnök még a nyomozási szakban köztársasági kegyelemmel mentette fel a megvádolt roma vezetőt. Több mint beszédes az a nyílt titok is, hogy a háta mögött kormányzati körökben is csak „kegyelmes úrnak” hívják, ezzel is egyértelművé téve, hogy a korábbi eljárások billoga nem mosható le soha már." http://mno.hu/hetvegimagazin/kegyelemmel-teljes-portre-farkas-florianrol-1289407
Pinter68
2016. január 18. 18:37
"De mit tudhat F. Flórián, hogy megannyi kudarc és gyanús ügy ellenére még mindig élvezi a kormány bizalmát?" Nem kell, hogy tudjon bármit is. Orbán nem arról híres, hogy beismerje a rossz személyi döntéseit. Valószínűleg azért ennyi lojális hozzá minden mamelukja. A legrosszabb ami történhet velük az egy brüsszeli száműzetés vagy valami jól fizető parkolópálya egy állami cégnél vagy egy önkormányzatnál. Mi meg állhatjuk a számlát.
tevevanegypupu
2016. január 18. 17:39
Semmit nem tud, de nem mindegy, Most jöjjön a helyére egy ugyanolyan ? Minek? Őt már megszoktuk.A cigány már csak ilyen..mindig ilyen is volt, meg marad is, nadrágos ember korában is. Farkas Flóriánok, Horváth Aladárok, Mohácsi Viktóriák..ha nem ilyenek, akkor a többi cigány nem becsüli őket. Most meg legalább irigyek rájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!