Iszapszag

2016. január 30. 16:46

A hibást megnevezték a tíz ember életét követelő 2010-es tragédiában: az instabil altalajt.

2016. január 30. 16:46
Cséfalvay Attila
Kisalföld

Felelőst meg nem keresnek, mert nem az ő dolguk. Igaza volt, bár arra kíváncsi lennék, hogy az elhunytak családtagjai mit szóltak az ítélethez. Hozzáteszem, azokkal sem értek egyet, akik azonnal akasztófára húznák a Mal Zrt. teljes vezetését, hisz tényleg egy korábbi hibáért nekik kellene bűnhődniük. Azt viszont nem értem, hogy egy ilyen veszélyes üzemre, mint a vörösiszap-tárolás, miért nem vonatkoznak felülvizsgálati, ellenőrzési kötelezettségek, melyek alapján kiszűrhető lenne statikai vagy altalajvizsgálattal a hiba. Emlékszem, amikor az ajkai tragédia megtörtént, ezt az ellenőrzést azonnal elvégezték Almásfüzitőn és Mosonmagyaróváron is. Eső után köpönyeg.

Tili Károly és a mellette álló kolontáriak viszont a mai napig nem felejtik a vörösiszapban álló asszonyt, aki a sodrásban tizennégy hónapos gyermekét tartotta a kezében, s a helyi férfit, aki Nivájával segítségére indult, de a hídnál, amit alámosott az iszap, elsüllyedt. Mindhárman meghaltak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2016. február 01. 05:29
http://jog-asz.blog.hu/2016/01/31/vorosiszap_itelet#more8330234
Mr.Falafel
2016. január 31. 10:34
A pórnép ismét vérszomjas, csak saját nyomorúságos életén nem képes változtatni. Arra nem elég harcias.
Peter8811
2016. január 31. 10:31
Már hetekkel előtte szivárgott a tározó. Nekem már az is tetszik hogy a szakértőknek nem kell hozzáérteni viszont a környezet védőktől elvárták volna hogy statikai szempontból szakértsenek, Talmud 112a pont.
wartog
2016. január 31. 09:21
Mindenki tudja, hogy a vezetők a felelősök! Pont. Vannak bányakapitányságok, geológusok, statikusok stb. Csak nem azt akarja mondani valaki, hogy a qrva föld a hibás??????A jó édes anyjukat.Azt is jól tudja mindenki, hogy a tározót túltöltötték. Most mi a faxon vitatkozunk?Azt sem tudták, hogy veszélyes LEHET? De tudták. Na az a pillanat volt, amikor a felelősség fennállt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!