9 éves lett az iPhone

2016. január 11. 09:04

2007. január 9-én mutatta be Steve Jobs azt a mobilt, ami megváltoztatta a világot.

2016. január 11. 09:04
Chris Mills
Gizmodo

„A MacWorld kiállításon ugyan csak magát a készüléket mutatták be, de csak az júniusának a végén lehetett megvásárolni. Annyira viszont sikerült ráhergelni az embereket, hogy percekkel a boltok nyitása után megvettek minden darabot belőle. Érdekesség, hogy majdnem annyiba került, 500 dollár, mint a most nagy anyázást kiváltó Oculus Rift VR cucc. Persze nem szabad elfeledkezni, hogy 2007-ben 500 dollár mennyit is ért pontosan, nem volt olcsó mulatság egy új kütyüre befizetni, hiszen nem tudta senki mit is vesz, mert ugye nemcsak egy mobil az iPhone azóta tudjuk. 4 és 8 GB-os változat (ez volt 600 dollár) létezett belőle, 2G hálózaton működött és 6 milliónyit adtak el belőle. Mi volt a nagy dobása benne akkor? A multi-touch lehetősége, vagyis több ujjas volt, mint egy kesztyű. Magyarországon ezt nem is lehetett kapni, ide már csak a 3G-s érkezett meg hivatalosan. Akkor még »Szent Steve Jobs« azt rebesgette a mobilos piac 1%-a már nagyon jó lenne az almás cégnek. Ha ma feltámadna, akkor látná 25%-ot sikerült bekebelezniük. Persze üröm az örömben a legújabb készülékekből túl sokat gyártottak, most lassítják le a gyártást, nehogy fantomra vetüljenek, hiszen a nép mér a 7-esre vágyik 2016-ban. Nem kell félni minden egyes iPhone-on 90%-ot keres az Apple, a trendet meg kell fizetni mindig, mint az Armani öltönyt is.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. január 12. 20:31
A Gizmodoról nem érdemes írást közölni Apple témában. Volt egy balhéjuk Jobs-szal, amikor a kezükbe került a kiadás előtt egy iPhone 4 tesztkészülék, majd leközölték a telefonról készült képeket, és emiatt pereskedni voltak kénytelenek az Apple-lal. Az íráson látszik a sértett nagyképűség. (Nagyképűség a nagy semmire)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!