Kerítés és demokrácia

2016. január 11. 11:44

Az identitásukat védő demokráciáknak meg kell védeniük határaikat, ahogy azt Svájc, Izrael és az Egyesült Államok teszi.

2016. január 11. 11:44
Boros János
Magyar Nemzet

Európában Magyarország korántsem az első ország volt, amely kerítést épített határain. Görögország az Evrosz határfolyó mentén épített kerítést a 2011-es menekültinvázióra válaszként, azután a menekültek száma drasztikusan csökkent. 2011-ben még 6 ezer menekültet fogtak itt el, egy évvel később már csak 26-ot. Bulgária 270 kilométer hosszan épített kerítést törökországi határára. 2013 és 2014 közt itt is kétharmaddal csökkent a menekültek száma. Elemzések szerint azonban a határok csak egyes országokat tehermentesítenek. A menekültek új útvonalakat keresnek, a nehézségek fokozódásával növekszik a menekülteket szállítók nyeresége is.

Az identitásukat védő demokráciáknak meg kell védeniük határaikat, ahogy azt Svájc, Izrael és az Egyesült Államok teszi. Ha megengedik az ellenőrizetlen beáramlást, az önmaguk feladásával jár, ahogy a fejbe lőtt golyó az egyén megsemmisülésével vagy mentális kimúlásával. Ez érvényes minden demokráciára és az Európai Unióra is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. január 12. 03:30
NEM VÉLETLEN A GÖRÖGÖK EUBA VALÓ BELÉPTETÉSE, EZZEL AZ EUS GLOBALI GAZDIK ELŐ KÉSZÍTETTÉK A BETOLAKODÓK ZAVARTALAN ÚTJÁT EURÓPÁBA VALÓ BEÁRAMLÁSÁT...... MINDENKI LÁTTA CIPRÁSZ ÉS MERKEL JÁTÉKÁT,,,MERKEL EGY ZSÁK PÉNZEL MEGNYOMTA CIPRASZT ÉS AZ ADÓSSÁGÁT ELENGEDTE SZINTÉN AZ ALKU TÁRGYA VOLT ,TVBEN LÁTTUK CIPRASZ KÍSÉRGETTE MERKELT AZ EUS TANÁCSKOZÁSON .
=nessuno=
2016. január 12. 00:16
Közös határvédelmet!
robag
2016. január 11. 14:42
Valóban érdemes elolvasni a teljes cikket! Kifejezetten jó! :)
Vezetéknév Utónév
2016. január 11. 13:52
Boros néhány éve még az amerikai pragmatizmus és a multikulturalizmus elszánt híveként ostorozta az európai bezárkózás politikáját, a szegregációt és a nacionalizmust. Nem túl hiteles, hogy korábbi nézeteit megtagadva most ő is az orbánizmus paneljeit mantrázza. Csak nem valami újabb zsíros posztért pedálozik a Filozófiai Intézetben elkövetett ámokfutás után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!