Éhe a földnek

2016. január 26. 12:40

Földet most az vesz, aki körön belül van. A sokat vitatott földbérleti pályázatokon már nyert, s türelmesen várta, hogy bérlőből tulajdonos lehessen.

2016. január 26. 12:40
A szerk.
Népszabadság

„»Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Én gyalog megyek« – hallatszik fülünkben Sándor György karcos hangja, s vele együtt gyalogolunk a túlnyomó többséggel. Mert – miként Ángyán József lapunknak adott interjújában is levezeti – az csak rizsa, hogy bárki vehet földet, ha van pénze.

Földet most az vesz, aki körön belül van. A sokat vitatott földbérleti pályázatokon már nyert, s türelmesen várta, hogy bérlőből tulajdonos lehessen. Ehhez már csak egy jó törvény kellett, ami a bérlőnek elővásárlási jogot biztosít, kedvező hitelt ad neki, és kevesebb önrészt kér tőle.

Nálunk egy jó törvényt nagyon gyorsan összedob a parlament. Főleg, ha a jó célok ott lebegnek a szemek előtt, hát még ha a szomszéd padokban ülnek.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. január 27. 09:32
"Ma földet az vesz, aki a körükben van" Ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy nekünk AKKOR amikor még sok föld volt, nem kellett a TULAJDONJOG, de hoztunk egy olyan törvényt, hogy az igazi haszon- az EU-s támogatás-A BÉRLŐNEK JÁRJON. Továbbá megtámogattuk egy kiegészítéssel, hogy a bérletet eladni csak a bérlő elővásárlási jogával lehet. Ez volt a nagy "kisemmizés." Mit csinálhatott a kisgazda? Nem kapta vissza a földjét, de azért maradt még két pusztája... A puszta faxa, meg a puszta popója....
néhai Ch.Pilot
2016. január 26. 23:17
NOL szerk.! Zabálj földet!
gudmen
2016. január 26. 22:03
222 külföldi gazda vett magyar földet... köszönjük viktor...hitelességböl jeles, gerincböl 5-ös.... mikor tünsz el az életünkböl? ferit is vihetnéd magaddal..
Valodi
2016. január 26. 18:29
"Ezeknek semmi más célja nincs, csak a magyarság teljes tönkretétele" - kik azok az "ezek"? Dr. Ángyán József, a Fidesz kormány Orbán Viktor által felkért volt államtitkára, a 2005-ös gazdatüntetés fő ideológusa és Ács Sándorné, a MAGOSZ korabeli tárgyalóbizottságának egyik, ugyancsak felkért szakértője? Ők lennének? Ha így gondolod, akkor hamar nyisd ki a szemed...hátha képes vagy még látni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!