A gazdaellenes az ellenzéki liga felejtéspolitikája

2015. december 10. 08:45

A nemzeti kabinet 2010-ben azonban a családi gazdaságokra épülő földbirtokpolitikába fogott. Az állami földek a helyben lakó gazdákhoz kerülnek. A föld azé lesz, aki megműveli.

2015. december 10. 08:45
Vass Krisztián
Magyar Idők

„A bukássorozat sokkolta az egykori kádárista állampárt utódszervezetét. Azóta a Magyar Szocialista Párt (MSZP) poszttraumatikus amnéziában szenved, lassan elfelejtik az Internacionálét. Olyan nagy hazafiak lettek, hogy már a nemzeti oldalra sütik rá a hazaárulás bélyegét. Beke Károly, az MSZP agrártagozatának vezetője ugyanis nemrég így nyilatkozott: »egészen elképesztő, hogy a kormány az anyagi haszonszerzésből elkövetett hazaárulása során az Európai Unióra hivatkozva engedi, hogy külföldiek földet vásárolhassanak«. A szocialista politikus elfelejtette hozzátenni, hogy pártja az Alkotmánybíróságon azzal kaszálgatta a nemzeti kormányt, hogy a földárveréseken csak magyar állampolgároknak akar állami területeket eladni.

Az Orbán-kabinet ebbéli szándékát sikerrel megtorpedózta az egyesült ellenzék, aztán elkezdték szajkózni: a hatalom a külföldiek kezére játssza a magyar földet. Noha pont ők voltak, akik azon mesterkedtek, hogy ne csak a magyar földművesek licitálhassanak a földárveréseken. Ahogy Fazekas Sándor fogalmazott: gazdaellenes ellenzéki liga alakult. A földművelésügyi miniszter szerint az ellenzék – függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali mindent elkövet azért, hogy »a magyar föld bárkié legyen, csak ne a magyar gazdáké«. (...)

A nemzeti kabinet 2010-ben azonban a családi gazdaságokra épülő földbirtokpolitikába fogott. Az állami földek a helyben lakó gazdákhoz kerülnek. A föld azé lesz, aki megműveli. Ezt viszont jobb, ha nem felejtik el a felejtéspolitikából ötösre vizsgázott pártok képviselői.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2015. december 10. 09:12
"A föld azé lesz, aki megműveli." -------------- Helyesen: A föld azé lesz, aki megművelteti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!