Ibiza, mert megérdemli

2015. december 09. 10:50

Az ellentmondás, ami nemcsak az ő esetében ordít, hanem a luxusjobboldal minden figurájából. A személyes integritás hiánya: hogy másmilyen országot csinál, mint amiben ő maga jól érezné magát.

2015. december 09. 10:50
Tóta W. Árpád
hvg.hu

Nyilván nincs mindenkinek pénze csak úgy kiruccanni Ibizára bulizni egyet, viszont lehetne agyuk felfogni, hogy ez nem extrém, és önmagában nem bűncselekmény. Végül is ahhoz hozzászoktunk valamiképpen, hogy a miénknél drágább autók jönnek szembe a forgalomban.

Az persze nem mindegy, hogy abból a drága autóból kiszáll-e a tulajdonosa, hogy hasbarugdosson. Illetve az se mellékes, hogy Habony jövedelmét nyilvánvalóan mi fizetjük, csak nem kötik az orrunkra, hogy milyen csatornán keresztül, és mennyit. Tehát nem áll módunkban mérlegelni, hogy megéri-e ez nekünk. (…)

Miért mégis az a zsigeri undor, amit az ibizai képkockák kiváltanak? Egy élvonalbeli szakember megérdemelt jövedelmét költi egy mediterrán mulatóban. Ő így érzi jól magát, a színes nyugati forgatagban, Gucci-táskával a lábánál, vidáman röpködve az Európai Unióban és azon kívül. Nem a Paprika csárdában ordítja a fehérvári huszárokat, hanem Ibizán koktélozik.

És ez a viszolygás oka. Az ellentmondás, ami nemcsak az ő esetében ordít, hanem a luxusjobboldal minden figurájából. A személyes integritás hiánya: hogy másmilyen országot csinál, mint amiben ő maga jól érezné magát. Úgy élvezik a liberális, nyitott, nyugati modernitást, mint bármely normális ember – de a nem normálisakból élnek és azokat szaporítják, butítás útján. Erre Habony ibizai kalandjánál sokkal jobb példa közeli kollégája, Arthur Finkelstein, aki meghitt melegházasságban él Amerikában, jövedelmét azonban más országokban kifejtett homofób kampányokból szerzi. Például a magyar kormánypárttól.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falusi
2015. december 10. 10:01
Tótavé csak egy kis bolsi provokátor. Nem is értem, hogy lehet, hogy ennyien ráröppentetek...
Agnieszka
2015. december 10. 09:53
Ibiza télen cca. annyira fölülmúlhatatlan luxus, mint egy kényelmes ház Dunakeszin uszodával. Voltak ennél cifrább dolgok, igaz, más összetételű kormányok alatt, valahogy nem vert föl port. Akkor talán tessék most is hallgatni, mert az arany. A Fidesz kormány legalább valamit ad is, sőt, vesz, nemcsak elvesz, ahogy Chief Pilot írta. Nincs olyasmi, amit a mai ellenzékiek ne támadnának ezerrel, annak ellenére, h. kormányon kivétel nélkül meglépték, elkövették.
catalina9
2015. december 10. 08:14
péterx [Hozzászóló kiszűrése] 2015. december 10. 06:17 s akkor ebből egy ekkora halálhörgést csinálni , az maga a balos hisztéria ..." Mi mást tehetnek, így próbálják elterelni a figyelmet a jesuischarliek a migránsügyben elkövetett sorozatos hazaárulásukról...és éppen most derült ki Fischer Iván hazafi dicsőséges levele is.
catalina9
2015. december 10. 08:11
august [Hozzászóló kiszűrése] 2015. december 10. 06:50 A bolsik remekül fölépítették a "lopás-mutyi" építményüket." ezt javasolta Soros elvtárs, ezért jött Jóbarát elvtárs, de hát nem csoda: "...A lap szerint a liberális nyugati újságírók szemében a "jó fiúk" a fiatal radikálisok, a régi kommunisták és a kisebbségiek. A Nyugat számára az egykori Varsói Szerződés országaiban ma a volt kommunisták a kedvenc irányítók, a volt antikommunisták pedig az új ellenség - írta az Investor's Business Daily című, közel 300 ezres példányszámú amerikai üzleti lap. A cikk szerint ma a Nyugat azt akarja, hogy párttagok, apparatcsikok és kémek irányítsák Kelet-Európát. Az Egyesült Államok és európai szövetségesei azon dolgoznak, hogy országról országra legyőzzék a népi jobbközép kormányokat, és azokat baloldali, illetve balközép kormányokra cseréljék. Ezzel - írta a lap - az a cél, hogy a NATO számára megfelelő kormányok legyenek hatalmon, valamint hogy gyorsított ütemben adják el a közjavakat a külföldi befektetőknek...." és ha a gazda szól, akkor nincs mese, teljesíteni kell: William Odom amerikai tábornok és kémfőnök: „A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. EZ OLYAN ELŐNY, AMIT CSAK A BOLOND HAGY KIHASZNÁLATLANUL. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni.” szóval Tótaw elvtárs teljesít...kínjában már a kukában is kutat, bármire rárepül egy jópontért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!