Az öt legidiótább sztereotípia a Star Wars univerzumából

2015. december 09. 11:12

A Star Wars univerzuma a zsarnokság elleni küzdelem eposza, azonban bármennyire is lélekemelő a lázadók küzdelme, azért akad itt rasszizmus is.

2015. december 09. 11:12
Pintér Máté
Roboraptor

3. C-3PO

A protokolldroid, akinek az a munkája, hogy bármilyen szituációban tökéletesen semleges legyen, nyilvánvalóan aszexuális figura. Akkor mégis miért programozták úgy, hogy folyamatosan sztereotip homoszexuális manírokat kombináljon a hollywoodi lakájok modorosságával? És mi ez az arany borítás? Lucas szemmel láthatóan meg volt győződve arról, hogy ezek kombinációja vicces, és valószínűleg arról is, hogy egy aszexuális robot annyiban aszexuális, hogy nem heteró, tehát nem heteró klisékre van szüksége. Csakhogy van egy rossz hírem George, még a melegek mindegyike sem viselkedik úgy, ahogy azt te elképzeled a melegekről, az aszexuálisok meg aztán pláne nem. (…)

1. Watto

El kell árulnom egy titkot. Én kisgyerekként szerettem az első részt, a legkidolgozottabb karakternek pedig Wattót tartottam, hiszen nem lopja az időt felesleges bölcselkedésekkel, csupán olyan keményen üzletel, hogy még a jedik elmetrükkjei sem hatnak rá. Az azért valahol menő. Aztán idősebb fejjel rájöttem, hogy Steven Spielberg tutira nem látta a Baljós árnyakat, különben biztos, hogy soha többé nem állna szóba Lucasszal. Wattónál nagyobb sztereotípiát ugyanis rajzolni sem lehetne, Goebbels forog a sírjában, amiért annó nem csinált propaganda sf-filmeket. Nagy orr, görbe tartás és az üzlet mindenek felettiségén kívül semmi nem jellemző a Star Wars univerzumának űrzsidójára. Ja de, az, hogy rabszolgákat tart. Gratulálok, George, kiállítottad a szegénységi bizonyítványodat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2016. július 04. 11:29
hát a szerzősrác(?) arcképéből vajh' milyen sztereotípiák bukkannak ki?!
mucsay
2015. december 14. 16:27
én meg azt hittem nagy dolog hogy --évek alatt-- rájöttem a Gábor Gáborra. Bár az orrára nem emlékszem speciel, lehet lehetett volna nagyobb. :-))
Csigorin
2015. december 14. 16:27
A hupikek torpikeket? A voros vezer iranyitasa alatt allo kollektiv uniformizalt tarsadalomrol beszelunk? Na az is megerne egy par elemzest... raadasul SMURF = Soviet Men Under Red Father :)))
robbietaylor
2015. december 14. 16:27
Arról nem is beszélve, hogy abban a messzi-messzi galaxisban csak két néger élt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!