Indítson piacfelügyeleti eljárást a Magyar Nemzeti Bank!

2015. december 18. 12:17

Jogosan merül fel a gyanú, hogy a kormányzati tervekről részletes információval rendelkező személyek kihasználhatták a téves információk okozta átmeneti árfolyamesést, és bennfentes kereskedést folytathattak.

2015. december 18. 12:17
Pápa Levente
Együtt

Tegnap Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette, hogy a kormány a Magyar Telekommal létező összes szerződés felmondására utasította a minisztériumokat és háttérintézményeiket. A bejelentést követően csak 80 perccel később hozták nyilvánosságra, hogy a kormány csak a mobilnet előfizetői szerződésekre gondol, a cég további állami szerződéseit nem érinti az intézkedés. Világos tehát, hogy 80 percen belül más tartalmú információk kerültek nyilvánosságra, amik lehetőséget teremtettek arra, hogy hamis információkkal manipulálják a befektetőket.

Mindeközben a tőzsdén kb. 3 százalékot esett a Telekom részvény árfolyama. Jogosan merül fel a gyanú, hogy a kormányzati tervekről részletes információval rendelkező személyek kihasználhatták a téves információk okozta átmeneti árfolyamesést, és bennfentes kereskedést folytathattak.

Az Együtt a tegnapi Telekom részvénykereskedelem alapján azt kéri, hogy a Magyar Nemzeti Bank indítson piacfelügyeleti eljárást: kik, mikor, milyen összegben kereskedtek a távközlési cég papírjaival.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. december 19. 10:56
Pápa! Tehát fáj a seggberúgás? Utólag sem lehet feledtetni. Az a csizma jó helyen hagyott mély nyomokat!
alex.leopardi
2015. december 18. 17:42
katasztrófa,láttam a reggel,Hó Henrik tanitvány,nincs önálló gondolata,illetve lehet,hogy van neki de kényelmesebb a semmitmondást ismételgetelni
pkarcsi
2015. december 18. 16:15
Titeket kéne felügyelet alá vooni,idióta libsik.
Google
2015. december 18. 13:45
Mégis mit gondolt a Telecom? Talán azt, hogy a részvényei majd egy ilyen húzással emelkednek? Na, ezért sincs mit keressenek a politikában ilyen alakok, akik azt sem tudják, egy-egy lépésük milyen következménnyel járhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!