Ez nagyon rosszul esett az agresszív kismalacnak

2015. december 27. 10:33

Beleugatni mindenbe, ez a fixa ideájuk, noha senki nem hatalmazta fel őket erre. Még azok se, akik rájuk szavaztak. Olyanok, mint az agresszív kismalac, aki előírná másoknak, mit tegyenek, és ha nekik az nem tetszik, akkor fasizmust kiállt.

2015. december 27. 10:33
Németh Gábor
Egyenlítő blog

„»Már azt a követelést is furcsa hozzáállásnak tartom, hogy senki ne szóljon bele a másik életébe.«

Itt egyszerűen megáll az ember esze. Dr. Kövér – ez a kifinomult gondolkodó – a bukósisakkal érvel: ti. annak kötelezővé tételével

»A közösség, a társadalom beleszól tagjainak életébe.«

És ez szerinte jó. Normális. Magától értetődő. Föl nem merül ebben a magasan képzett jogászban, a törvények és egyéb jogszabályok arra valók, hogy tiltsanak valamiket. Az emberöléstől a bankrablásig sok mindent. Ezzel ugyan korlátozzák a személyes szabadságot, de közben nyitva hagyják a lehetőségek számának közel végtelenjét: amit nem tiltanak, az szabad.

És az szabad, ami nem árt a többi embernek; ami árt – a bolti lopástól a környezetszennyezésig és a korrupcióig –, az viszont tilos. Tudniillik élni és élni hagyni.

Tiltani van joguk, előírni nincs. Ha előírnak az már nem közösség, hanem hadsereg. (...)

Beleugatni mindenbe, ez a fixa ideájuk, noha senki nem hatalmazta fel őket erre. Még azok se, akik rájuk szavaztak. Olyanok, mint az agresszív kismalac, aki előírná másoknak, mit tegyenek, és ha nekik az nem tetszik, akkor fasizmust kiállt.

De nincs itt liberálfasizmus, véleményterrorizmus, intolarencia, csak azzal vagyunk intoleránsak, aki bele akar avatkozni az életünkbe. Véleményük lehet, mindenkinek lehet, de az már nem vélemény, ha meg akarják szabni, mit kell tennünk. Az már program. És ez nem genderprobléma. Ez nem a nőkről szól, nemcsak róluk, mindannyiunkról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. december 28. 13:28
szokolaigyorgy@gmail [Hozzászóló kiszűrése] 2015. december 28. 08:32 Ki kell várnunk, míg a hazai ballib a trollkodáson kívül másra is képes " még képes a hazaárulásra is!! "..Kérem, figyelmeztesse Mrs Clintont a június 30-ára tervezett magyarországi útja előtt. Mindig elérhető vagyok segítség vagy információ ügyében." Fischer Iván
atila68
2015. december 28. 11:40
Gábor! Olyan vagy, mint az agresszív kismalac, előírnád másoknak, mit tegyenek, és ha nekik az nem tetszik, akkor fasizmust kiálltasz.
atila68
2015. december 28. 11:35
Németh Gábor ne szóljon bele Kövér László életébe. Apropó, nem ez a pöcs hazudta, hogy feleségül veszi az aktuális csaját ha beszavazzák valami toplista élére?
smarton
2015. december 28. 09:22
"meg akarják szabni, mit kell tennünk" Ki és mi az anyádp...-ját írt elő? Hülye debil.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!