Angela Merkel és a Time – inkább unikornis

2015. december 11. 14:08

Merkel nem az év embere, inkább „unikornis” ő. Azaz van egy ötlete, amit egyébként úgy általában sem a németek, sem az európaiak nem nagyon támogatnak, de mégis egyfajta befolyással bíró ötlet ez?

2015. december 11. 14:08
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„No mármost, ha a Politico magazin Orbán Viktort, a Time pedig Angela Merkelt választotta az év emberének, akkor bizony az utóbbit is lehetne bőséggel és jó nagy nyáladzással relativizálni. Ugyanúgy, ahogy Ceglédi politológus úr tette ezt.

Mert. A hírek szerint ugyan Angela Merkel a harmadik német kancellár Konrad Adenauer és Willy Brandt után, ki e megtiszteltetésben részesült, de ez így ebben a formában mégsem igaz. Sőt! Hisz az említett két úriember az NSZK kancellárja volt. Illetve előttük azért részesült egy valódi német kancellár is e díjban. 1938-ban. Adolf Hitlernek hívták az illetőt...

És mert. Volt nem egy szovjet főtitkár is, aki szintén »elnyerte« a Time által kiosztott »az év embere díjat«. Volt közülük egy, aki kétszer is megkapta. 1939-ben és 1942-ben. Egy bizonyos Josef Joszif Visszarionovics Sztálin...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. december 14. 17:37
" a menekülteknek be kell illeszkedniük, a multikulti élethazugság" Angela Merkel
vanádium
2015. december 11. 19:33
Én viszont úgy gondolom, hogy nagyon,de nagyon negatív értelemben az év embere Merkel.Úgy is fogalmazhatnék , hogy Európa sírásója a német kancellár.Azért , hogy a német tőkének ,főleg az alantasabb munkákra megfelelő számú munkaerő tömege legyen bátorította a menekülteket Európa elárasztására sok százezer tisztességes emberrel , de sok tízezer terroristával.Úgy látszik , hogy ez a probléma néhány évtizedre vagy örökké megoldhatatlan marad.Az amerikaiak persze hozsannáznak , mert azt a gatyát akarja Merkel kimosni amibe az amcsik rondítottak bele.Ezért az év embere cím.
madarasi.abel
2015. december 11. 15:09
Ezt a címet az kapja, akinek a legnagyobb befolyása volt az adott évre. Jó, vagy rossz, nem számít. A legnagyobb, amit "díjaznak". Szívesen segítettem a cikkírónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!