Ajándék ország

2015. december 13. 10:35

A hírek szerint karácsony előtt egy nappal adják át Budán a fonódó villamoshálózatot, legalábbis műszakilag. De karácsonykor még csak a városvezetők fogják élvezni, a lakosság csak januárban, de akkor is csak félig.

2015. december 13. 10:35
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

„Gazdag ünnepünk lesz. A hírek szerint karácsony előtt egy nappal adják át Budán a fonódó villamoshálózatot, legalábbis műszakilag. Ha jól értettük a főpolgármester szavait, ez annyit tesz, hogy a fonódó villamost karácsonykor még csak a városvezetők fogják élvezni, a lakosság csak januárban, de akkor is csak félig. Ha valaki például Óbudáról Újbudára akar menni, akkor a Lánchídnál a villamosalagút átépítésének elhúzódása miatt le kell szállnia, és egyedül fonódnia az alagút túlsó végéhez, ahonnét aztán megint villamossal mehet tovább; teljes fonódás tavaszra várható.

A budapestiek ezt kapják ajándékba karácsonyra. Vigyázat, ezt nem mi fogalmaztuk így, hanem még a nyáron a Budapesti Közlekedési Központ kiváló kommunikációs igazgatója, Panni asszony. »Mintegy karácsonyi ajándékként megkapják a budapestiek a fonódó villamoshálózatot«, mondta, s mi felhívnánk a figyelmet a »mintegy« szócskára. Mintha Panni asszony is érezte volna előre, hogy nem igazi ajándék lesz ez, legfeljebb félig, olyan, mintha a Megváltó mintegy félbevágott karácsonyfákat terítene szét a lakossági otthonokban, a másik felét majd húsvétkor szállítva.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. december 13. 17:10
Mi meg azt az időt sokalljuk amíg téged a(z) (f)elvonóra visznek.
Peter8811
2015. december 13. 17:07
Neked ajándék volt ez az az ország csak ittál és nem kellett semmit dolgozni, eltartott a kommunista pártbizottság.
august
2015. december 13. 16:02
Ajándék ország ------ :) Milyen kár, hogy nem lehet kimenni az erdőbe, és kivágni egy fonódó villamoshálózatot, és csak úgy odatenni készen karácsonyi ajándékként.
atila68
2015. december 13. 14:55
16 évig nem hiányzott Guszti! Ezt a kis időt kibírod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!