Szigorította Józsefváros a kártyatermek működésére vonatkozó helyi szabályokat

2015. december 15. 16:49

Mostantól szinte egyáltalán nem nyílhat új kártyaterem Józsefvárosban. A kártyatermek ismerten káros közbiztonsági és társadalmi hatásai miatt is indokolt a szigorítás.

2015. december 15. 16:49
Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóiroda
Közlemény

A Józsefvárosi Önkormányzat mai képviselő-testületi ülésén úgy döntött, hogy szigorítja a kártyatermek működésére vonatkozó szabályokat, vagyis mostantól szinte egyáltalán nem nyílhat új kártyaterem Józsefvárosban. Az Önkormányzat vezetésének tudomására jutott a Népszabadság munkatársától, hogy a 2010-ben elfogadott, már amúgy is szigorú szabályokat megpróbálták, illetve megpróbálhatják kijátszani. Ennek megakadályozása és a kártyatermek ismerten káros közbiztonsági és társadalmi hatásai miatt is indokolt a szigorítás. A képviselő-testület ülésén mégis heves vita alakult ki, az ellenzéki képviselők megkérdőjelezték a szigorítás szükségességét és annak gyorsaságát is. A PM-es, DK-s és Jobbikos képviselők nem támogatták a szigorúbb szabályozást, ami érthetetlen, hiszen megválasztott önkormányzati képviselőként az lenne a feladatuk, hogy a józsefvárosiak érdekeit képviseljék, ne pedig velük szemben a szabályokat kijátszókat segítsék.

(közlemény)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2015. december 15. 19:58
Sem a zug kártya és szerencsejáték barlangokat, sem a kaszinókat nem támogatom. Pont. Kicsis a saját hatáskörében jól intézkedett.
Mich
2015. december 15. 18:54
Haha... "közlemény-párharc" direkt a Mandinerben, a Józsefvárosi képviselők között...
Mich
2015. december 15. 18:51
"A PM-es, DK-s és Jobbikos képviselők"... a Demokratikus Szövetség...?
trendo
2015. december 15. 18:15
Vajnának mindig "Lesz Vígasz" :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!