Zsenitől a tahóig – ha cicaharc, hát legyen cicaharc

2015. december 22. 15:53

Végre lehetett nekünk is ciszheterózni, mizogűnözni, szexistázni, anyázni – sóhajtott fel boldogan az európai értelemben vett jobbsimicskaoldali média.

2015. december 22. 15:53
B. Boogieman
Tutiblog

„Köszönöm jól vagyok. Egy trollblogon trollkodom troll posztokat írva, aminek ugye a dolgai közé tartozik, hogy laza legyen és néha trágár, de emellett tulajdonképp »Ákosban tolom« a témát. Amikor kibukott belőlem a vonatkozó írás, épp az cseszett, elnézést, baszott fel, hogy egy egyéb iránt számomra gyerekkorom óta ellenszenves figura mondott valamit, amivel semmi gond nincs. Egy vélemény, amit ezen a téren talán még osztok is vele. Erre hirtelen minden liberális és műkonzervatív hiszteroértelmiségi úgy érezte, hogy ehhez képest kell magát jól bepozícionálnia jobbra-balra, meg a mérsékelt-radikális, kulturált-tahó vonalon. És hát ki ne akarna ama bizonyos »szalonokban« a legmérsékeltebb, legkulturáltabb, legsimulékonyabb lenni, hát jött az esély a »valódi konzervatívoknak« és a »valódi liberálisoknak« megmutatkozni.

Végre lehetett nekünk is ciszheterózni, mizogűnözni, szexistázni, anyázni – sóhajtott fel boldogan az európai értelemben vett jobbsimicskaoldali média. A bicaj nyilván túl lett még jobban tolva a másik oldalon is, amikor Kormány-papa úgy döntött, letiltja a mobilnetet a Telekomnál. Ez volt a pont, amikor kb. egy ideológiai háborúvá fajultak a dolgok, és én le is szartam volna, ha nem jön Zsuzsa néni, hogy adjon nekem újságírásból egy szép nagy egyest.

Neki és kollégáinak amúgy szeretnék gratulálni, mert manapság a Magyar Nemzetbe beleolvasni olyan, mintha begombázva nézném Jamie és a csodalámpát, vagy mikroszkóppal elemeznék egy lakodalmas hányást. A Simicska-média, melyben a jobbik látszik a mérsékelt jobboldal zászlóshajójának, egy időben az Úrban megboldogult egykori MDNP és a Dávid Ibolya féle MDF legszebb hagyományait támasztotta fel.  Nem csoda, ha közülük »sokakat felháborít« amit Bayer Zsolt, vagy mondjuk mi tolunk. Nem ők a célközönség, maradjunk ennyiben.

Ajánlom nekik, hogy a laza fronton amúgy jól teljesítő Puzsér Róbert és a »sehovase tartozom, de ezt menőnek tartom« kategóriás Gazda Albert mellé Kerék Bárczy Szabolcsot és Debreczeni Józsefet is vegyék be publicistának a megújulás jegyében, hogy teljes legyen a Jobbiktól a »valódi konzervatívokig« terjedő Simicska-Koalíció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. december 22. 23:09
Ha már úgyis lemínuszoltak, akkor grátiszként itt a "magyar Deep Purple". P.Mobil - Az „első” nagylemez '78. (full album) 1998 https://www.youtube.com/watch?v=pMMDXl998MQ
Öreg
2015. december 22. 19:19
Hogy ez mennyire igaz: csak meg kell hallgatni a Lánchíd Rádió néhány magyarázatát, vagy véletlenül megnézni a HÍR Tv-n, amikor az egyébként jobb sorsra érdemes Györgyike Horvát Csaba mikrofonállványává változik! A Nemzetből már csak a mandi szemlézése révén olvasok / 1962-2015 közötti előfizetés után/ de már ez is elég!
Héja
2015. december 22. 18:32
Körmendy Zsuzsa néniről csak annyit: roppant tehetséges, jótollú szerkesztő-újságíró. Annyira, hogy Orbán Viktor korábbi beszédírójából lett Simicska, és az MN gyönge-közepes főszerkesztője, D. Horváth Gábor segédmunkása.
Békanász a hasadon
2015. december 22. 17:59
Olvassanak Henry de Montherlant-t. Ebben az elkorcsosult korban biztos kifasiroznák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!