„Nehéz, de eredményes szüreten vagyunk túl.
A új borok rendkívül illat- és ízgazdagok. Ez látszik a 2015-os évjárat legjellemzőbb alaptulajdonságának, mely még az évjáratra kevésbé érzékeny korai fajtáknál is jól érezhető. A kiváló aromák annak köszönhetők, hogy a növény egész évben jól érezhette magát. Nem bántották a téli és tavaszi fagyok, sok napot és esőt kapott, az esőhöz mindig élénk szeleket és utána napsütést, hogy a lombok gyorsan felszáradhassanak.
Az időjárás a késői szüretnek is kedvezett. Fontos volt, hogy október első napjaiban megjöttek a hideg éjszakák, amelyek a »késői« típusú ízeket és illatokat alakítják ki, és a hideg éjszakákra meleg, 20 °C feletti, napsütéses nappalok következtek. A nagy ingadozás a szőlő számára legkedvezőbb hőmérséklet-tartományban általában nagy borokat szül.
Volt ugyan egy izgalmas hét októberben, amikor az intenzív eső annyira feláztatta a talajt, hogy sem géppel, sem kézzel nem tudtunk szüretelni és attól féltünk, az addig oly ígéretes termés egy része akár tönkre is mehet, a jó idő azonban még időben visszatért.
Ma már csak a jégbornak való szőlő várja a fagyot kint a tőkéken. Most már biztosan kijelenthetjük, 2015 egy kivételes évjárat.”