Ezek a fejlemények nem szolgálják egy új ellenzék megteremtését

2015. november 02. 20:28

Mindezek csak 2014 kudarcát ismételnék csak meg 2018-ban. De ebben az Együtt nem lesz társa senkinek, mert mindenkinek változnia kell.

2015. november 02. 20:28
Szigetvári Viktor
Facebook

„Ha egyes ellenzékiek úgy készülnek 2018-ra, hogy volt kádereiket már most biztonságba helyezik a kormány kebelén, akkor ők nem kormányváltásra készülnek. Az örökségvédelemben most ezt történt Hiller István kollégáival.

Ha egyes ellenzékiek immár az egykulcsos adót támogatják - mert bár sokan a vesztesei ugyan, de mégis van, akiknek így is tetszik -, akkor e politikusok képtelenek igazságosabb és szolidárisabb Magyarországot teremteni. Gyucsány Ferenc most elfogadja az egykulcsos adó félrevezetett kárvallotjainak a véleményét ahelyett, hogy változtatni akarna ezen.

Ha immár két nagyobb ellenzéki párt követ el mindent annak érdekében, hogy megakadályozza az új ellenzék politikusainak a kiválasztását demokratikus előválasztással, akkor ők nem egy új ellenzék megteremésére készülnek. Az előválasztás nem hibátlan és nem tökéletes, de a versenyképtelen politikusokat felszínen tartó titkos alkuknál minden jobb.

Ha egyes ellenzékiek a rendőrtábornokok elhibázott politikai koncepcióra épített pere kapcsán - a történelemhamisító Fideszt csak ellenpontozni akarva - immár úgy emlékeznek 2006 őszére, hogy akkor minden rendőri beavatkozással minden rendben volt, akkor nem tanultak az elmúlt évek megosztott magyar politikájának a tragédiáiból. Ha Vadai Ágnes csak arra képes, hogy az egyik oldal politikai vallására ellenvallást építsen, és ne fogadja el árnyaltan, hogy 2006 őszének sok vesztese és sok felelőse volt, akkor nem segíti a 2018-as kormányváltást. Mert 2006 őszének egyaránt vesztesei a vezetőik által magukra hagyott és a rendbontók által bántalmazott kisrendőrök, az ok nélkül megvert és jogerős kártérítésekben részesült békés, ellenzéki átlagemberek, és vesztesei mindazok, akiknek a nyugalmát és értékeit a Fidesz által felheccelt huligánok verték szét. De leginkább vesztese az egész ország. A Fidesz állami segítséggel is épített hazug politikai koncepciójára nem egy másik leegyszerűsítő politikai konstrukció a helyes válasz, hanem az őszinte beszéd, és benne az önkritika alázata.

Mindezen fejlemények nem szolgálják egy új ellenzék megteremtését. Mindezek csak 2014 kudarcát ismételnék csak meg 2018-ban. De ebben az Együtt nem lesz társa senkinek, mert mindenkinek változnia kell.

Mi, az Együttben tisztában vagyunk gyengeségeinkkel és azzal, amin változtatnunk kell. Vannak és lesznek új szervezeteink, és lesz erősebb támogatottságunk is. De politikánk lényegét megtaláltunk. Mentesen a jobb és baloldali demagógiától, mentesen a politikai vallások és ellenvallások hazugságaitól a józan középúton járunk. És ha ehhez nem találunk partnert, mert mások nem tesznek meg mindent az új ellenzék megteremtéséért, akkor önállóan, egyenes gerinccel nézünk új szövetségesek iránt a civilek és a politikán kívül rekedtek körében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. november 03. 10:47
Honjaim! Emlékezzetek. Az általánosban ezt a tevékenységet TOLLBAMONDÁS-nak nevezték!!!!!!!
Antigoné
2015. november 03. 09:29
"lényegét megtaláltunk, szövetségesek iránt" Előbb fogalmazni és a nyelvhelyesség szempontjait figyelembe vevő módon írni kellene megtanulnotok. A világmegváltás már gyerekjáték lesz.
héttörpe
2015. november 03. 09:00
kisnyugdíjas, kisrendőr?? Mi ez , tán' a drágabolgárúr műsora?
Hora
2015. november 03. 08:36
Nekem a pacákról azonnal a sajátos táplálkozási szokások és a papírzsepi ugrik ne, bocs. DE, nem fikázom inkább. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!