Futballmese

2015. november 23. 10:07

Megjegyeznénk a Storckot bírálóknak: a futballról nemcsak mesélni kell, hanem jól is kell csinálni.

2015. november 23. 10:07
Papp Győző
Kisalföld

A hazai futballszakmában – elsősorban a múlt alapján feltételezem – nem fogadta egyöntetű lelkesedés, hogy külföldi edzővel, Bernd Storckkal sikerült az, ami korábban magyar trénerrel évtizedek óta egyszer sem. A német tudását és bátorságát koronázta siker, kezdve azzal, hogy a pótselejtező előtt lecserélte magyar segítői nagy részét, később többek között Oslóban Kleinheisler László, majd Budapesten Priskin Tamás csapatba állítását. Itthon sokan azt is mondják rá: a szerencse fia, jókor volt jó helyen, ebben a sikerben az elődök munkája is benne van. Lehet, ezek igazak is.

De azért csendesen megjegyeznénk a Storckot itthon bírálóknak: a futballról nemcsak mesélni kell, hanem jól is kell csinálni. És eddig ez volt az óriási különbség.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krksziget99
2015. november 23. 16:12
Érdekes amióta a futballzseninek kikiáltott Mezei nincs a foci közelében azóta megy a csapatnak! Hamarabb kellett volna nyugdíjazni!
OberEnnsinnen
2015. november 23. 14:16
"De azért csendesen megjegyeznénk a Storckot itthon bírálóknak: a futballról nemcsak mesélni kell, hanem jól is kell csinálni. És eddig ez volt az óriási különbség.”" Már csak azt kellene tisztázni: - mit értenek "futball" alatt "a Storckot itthon bírálók", - és mit ért "futball" alatt maga Storck? Gyanítom, sőt biztos, hogy nem is hasonlít egymáshoz a két látásmód és értelmezés. Ezért kell minden NB I-II osztályú "szakembert" minimum 5 évig pihentetni. Úgy, hogy addig közük ne legyen a futballhoz. É ennyi idő alatt talán rájönnének, megfejtenék: miről szól ez a történet. Egy kivétellel: Csertői Aurél. Ő egyedüli futballértő magyar edző Magyarországon. Sajnos, és ezen sírjunk, zokogjunk és üvöltsünk. Mert: ez kicsiben a mi országunk is, úgy általánosságban. + Minél butább valaki, annál inkább irigy és rosszindulatú, cinikus, bajkeverő. Ez van. A kádárizmus most éli ki magát teljes valójában. Ehhez egy Orbánnak is legalább 20 év szükséges, hogy javítson rajta. Ha támogatjuk.
KannibálTatárÚr
2015. november 23. 11:09
Norvégia 46. a világranglistán. Jönnek még erősebb ellenfelek is.
marós
2015. november 23. 10:49
Storck a Norvégok ellen mindent jól csinált. Olyan csapatot rakott össze amelyik győzhetett, olyan szaktancsadót választott akinek a presztizse hozzájárult ahhoz, hogy a játékvezetők nem ellenünk fújták a sipot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!