Gólt szereztem, szenzációs élmény, nem tudom elhinni

2015. november 13. 02:24

Bernd Storckék egy U21-es mérkőzésen láttak játszani, megadták a lehetőséget, s úgy gondolom, hogy éltem vele. Nagyon szépen köszönöm a stábnak, legfőképp a szövetségi kapitánynak, hogy bízott bennem.

2015. november 13. 02:24
Kleinheisler László
Nemzeti Sport

„Gólt szereztem, szenzációs élmény, nem tudom elhinni. Bernd Storckék egy U21-es mérkőzésen láttak játszani, megadták a lehetőséget, s úgy gondolom, hogy éltem vele. Nagyon szépen köszönöm a stábnak, legfőképp a szövetségi kapitánynak, hogy bízott bennem. Amikor lecseréltek, már alig bírták a lábaim, de akkor is nagyszerű élmény volt. Gratulálok a csapatnak. Végig küzdöttünk, mindent megtettünk a győzelemért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. november 14. 13:37
Storck diagnózisa: ezért beteg a ma­gyar foci 1. Szorongó fiatalok, nyeregben az öregek "Nehéz itt a dolgom az utánpótlás-játékosokkal, a mentalitás miatt. A fiatalok túlságosan is tisztelik a tapasztalt futballistákat. Nagyon félénkek, zárkózottak, szorongóak." Storck abban látja ennek az okát, hogy „a magyar futball nagyon hierarchikus felépítésű, egy-egy játékos tapasztalata gyakran döntőbb, mint az, hogy mit tud.” Ez megnehezíti a kétségkívül meglévő tehetségeink dolgát, akiknek az eddiginél több játéklehetőséget kell adni. "Szövetségi kapitányként ebben példát kell mutatnom" - utalt többek között Kleinheisler sokat támadott beválogatására is. Storck kiemelte: ez ügyben előrelépés, hogy a szövetség anyagilag ösztönzi a klubokat a tehetségek szerepeltetésére. "Néha azt gondolom, ilyen egyszerűen nincs... Adott egy nagyon tehetséges játékos, de a klubcsapatában nincs fix helye." 2. Mellékállású edzők Nagy problémának érzi, hogy sok helyütt nem főfoglalkozású szakemberek (edzők és fizioterapeuták) neveik az utánpótlást. Sőt, az A-válogatott stábját is hasonló okból kellett lecserélnie. 3. Kísért az Aranycsapat A német szakember szerint a magyar foci tradíciói is megnehezítik a játékosok és az edzők dolgát: „A fiúkat még mindig Puskáshoz, Bozsikhoz és Kocsishoz hasonlítják, jóllehet az aranyidők már rég elmúltak.” "Itt minden sarkon áll egy Puskás-szobor, a hotelben is, amelyben összegyűltünk felkészülni a pótselejtezőre." 4. Elavult edzésmódszerek Storck kiosztotta a klubokat is: szerinte a magyar NB I-ben csak Thomas Doll dolgozik igazán jól. Erre vezeti vissza az utcahosszal vezető Ferencváros remeklését. "Thomas olyan dolgokat vezetett be, amelyek a modern futballban normálisak, de más magyar kluboknál még mindig szokatlanok" - dicsérte honfitársát. 5. Elássuk, aki hibázik egyet Storck azt sem érti, miért ássuk el azokat, akik akár csak egy nagyobbat is hibáznak a pályán (erről a pálfordulásáról a korábban már írt). Párhuzamot vont a Dortmund világbajnok bekkje, Mats Hummels és Guzmics Richárd között. Előbbi egy óriási bakija után gyorsan javíthatott, míg a magyar védőt a romániai hibája után, másfél év „száműzetés” után hívta vissza a válogatotthoz. 6. Nincs pardon a nézőtéren "A becserélésekor felmorajlott a stadion, de Richárd első jó labdaérintése után megnyugodott a közönség" - mutatott rá Bernd Storck arra, hogy szerinte a magyar emberek túl szkeptikusak, és „a nézők körében is változtatni kell a gondolkodásmódon.” Általánosságban Storck elmondta: felszökött a futball-láz Magyarországon, hiszen az évtizedek óta hiába várt Eb- vagy vb-részvétel miatt már-már történelmi jelentőségű a norvégok elleni párharc. Ugyanakkor azzal zárta a beszélgetést, hogy akár sikerül kijutni a kontinenstornára, akár nem, ő az eredménytől függetlenül folytatni akarja a megkezdett munkáját.
asszem
2015. november 13. 19:23
Kleihaisler (Metronom) Lacika, ha ilyen feledékeny vagy gyógykezelésül felírnék még számodra az elkövetkező vasárnapra még két ilyen nagyszerű gólt, már csak memóriád megerősítése kedvéért is!
Morgen
2015. november 13. 16:57
Szép volt, örülünk neki, csak így tovább!
bunko_jobbos
2015. november 13. 14:16
Ő akadémista nevelés??? Mert a képzettség látszódott a játékán, főleg, hogy 2 lábbal is jól tud bánni a labdával. Megjön majd az akadémiai rendszer gyümölcse is, csak várni kell még. Ez már az volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!