Ha minden terrorista migráns, akkor Breivik a keresztesekkel jött Európába?

2015. november 25. 11:53

Orbán a menekültkérdésben minden eddiginél durvábban prostituálja a nemzet, a haza és a magyarság fogalmát, és minden korábbinál jobban kriminalizálja az ellenségeit.

2015. november 25. 11:53
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Orbán Viktor állítása, mely szerint »gyakorlatilag minden terrorista migráns, a kérdés csak az, hogy mikor vándoroltak be az Európai Unióba«, könnyen cáfolható. Pénteken robbantottak fel Németországban egy evangélikus épületet, amely a menekültek találkozóhelye volt; múlt hónapban a menekültek befogadását nem elutasító kölni polgármesterjelöltet szúrták nyakon; de emlékezhetünk Breivikre vagy a magyar cigánygyilkosságokra (és akkor az ír, a baszk, az olasz és a német terrorizmus példáit, vagy Matuska Szilveszteréket ne is említsük). Kivéve persze, ha a terrorizmust úgy definiáljuk, hogy azt csak muszlim követheti el. (...)

Persze, ha nincsenek a menekültek, lett volna más ellenségkép, ez csupán kapóra jött Orbánnak (ettől persze itt még van egy létező politikai helyzet), hiszen a politikájának lényege, hogy olyan felfokozott válsághelyzeteket teremt, illetve reagál rájuk, a valóságban is vagy a kommunikáció szintjén, amelyekben aztán az erős vezető képében kínálja magát, aki egyedüliként tud szembeszállni a veszéllyel. Ezért volt szükség a helyzet eszkalálására, a menekültek ellátásának megoldatlanságával, a röszkei konfliktus kiprovokálásával, az európai menekültrendszer megterhelésével, a nem regisztrálással. És ezért van szükség a menekültek terroristaként való azonosítására, és az öngyilkos Nyugat képére (azért az ember még mindig szeretné, ha itthon úgy haldokolhatna, ahogy azt a Nyugat teszi).

Orbán a menekültkérdésben minden eddiginél durvábban prostituálja a nemzet, a haza és a magyarság fogalmát, és minden korábbinál jobban kriminalizálja az ellenségeit. Magyarországon ma az egyet nem értés már nem csupán véleménykülönbség hanem a terrorizmus támogatása. Azt pedig tudjuk, aki a terroristákat támogatja, az hazaáruló. A kérdés csupán az, tényleg azt gondoljuk, hogy Marika néni, aki szendvicset vitt a Keletibe a menekülteknek, hazaáruló, és valóban egy, ilyen hamis kérdések és képzetek révén őrületig felfokozott hangulatú társadalomban akarunke élni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. november 25. 17:30
Jámbor a barom.Megint megmutattad bődületes magyar ellenességedet,beteges Orbán fóbiádat.Belefogsz te ebbe pusztulni,remélve mihamarabb.Bevart szájú migráns mondjon neked utolsó imát.
Csikasz
2015. november 25. 17:12
Itt csak te vagy a prostituált, bocsika. Vitya döntéseit lehet kritizálni, én is ezt teszem amkor a "foci" szót meghallom szájából. De a lefejezgetős csapatoktól, most egész konkrétan ő az egyetlen aki az országot, és európát is védeni akarja. A te nagyonhülye prosti picsádat is. Vagy mi van, honnan írsz? USA-ból? Rózsa dombi bunkerből? Soro Gyuri seggéből? Hol érzed te magad ennyire kibaszott sérthetetlennek? Tudod mit bazdmeg, menyjél szépen Párizsban, Brüsszelben és Berlinben kávézgatni. A muszlim negyedekhez közel. Nem az atombebiztósított zsinagógáknál.
mucsay
2015. november 25. 16:20
most nem firtatnám jámbor kikkel jött be, csak azt hogy meddig marad
barang
2015. november 25. 15:49
"Orbán Viktor állítása, mely szerint »gyakorlatilag minden terrorista migráns, a kérdés csak az, hogy mikor vándoroltak be az Európai Unióba«, könnyen cáfolható. Pénteken robbantottak fel Németországban egy evangélikus épületet, amely a menekültek találkozóhelye volt;" az ügye megvan, hogy az Orbán interjúban a párizsi merényletekről volt szó? hogy jön ide Németország? és akkor miért nem mindjárt Matuska Szilveszter? hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!