10 mínusz 2 pont a párizsi merényletről

2015. november 17. 12:01

A merénylet az európai migrációs vita környezetében történt. Ezen a síkon pedig látványos cáfolata lehet a fotelszakértőknek, akik szerint a migrációnak és a terrorizmusnak nincs köze egymáshoz.

2015. november 17. 12:01
Döry L.
Fent és Lent

2. Annyiban talán más a helyzet, hogy a biztonsági kihívást nem csak szigorúbb állami rendszabályok követhetik. Látótávolságba került egy olyan disztópia, amelyben breivikek és szalafisták állhatnak szemben egymással a kontinensen. A migrációs hullámmal érkezők integrációja (amely a múltban is kétséges eredménnyel zajlott) a jelen körülmények között illúzió (lásd utolsó pont).

3. A merénylet az európai migrációs vita környezetében történt. Ezen a síkon pedig látványos cáfolata lehet a fotelszakértőknek, akik szerint a migrációnak és a terrorizmusnak nincs köze egymáshoz.

4. Szeptember 11-én több ezer fokos lángokat hőt vészelnek át az útlevelek, a Charlie Hebdo elleni merénylet esetében is ott maradnak az okmányok és most is. Ismét egy terrortámadás, ahol az elkövetők személyét érintően semmilyen kétség nem merülhet föl.

5. Míg korábban a jobboldal csüngött a hivatalos álláspontokat megkérdőjelező konteókon, most a hivatalos igazságban hisz. A liberálisoknak marad a kételkedés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2015. november 17. 14:37
"...breivikek és szalafisták állhatnak szemben egymással..." - más dolog nyaraló gyerekeket lelövöldözni vagy tényleg harcolni a terroristákkal. De még az is megtörténhet, hogy átállnak hozzájuk. Mondván, hogy megcsömörlöttek a lagymatag demokráciától.
Sinistra
2015. november 17. 12:50
Kétségtelen, ha elmegy valaki merényelni, nem viszi magával az útlevelét.
Anonymtalan
2015. november 17. 12:19
"4. Szeptember 11-én több ezer fokos lángokat hőt vészelnek át az útlevelek" Az a több ezer fokos láng jó lesz úgy 800-900°C-osnak. Nem acetilén és tiszta oxigén keverékével megy a repülő, ráadásul már az épületben az adott emeleteken, ahol ég a közepe felé oxygén hiány lép fel és még alacsonyabb hőmérsékletek lesznek. Attól még az épen maradt iratok elég valószínűtlenek, de nem kell még ostobasággal fokozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!