„A pályája nagyrészében Szegzárdi Ó-vörösként futó házasítás első évjárata egyben az első piacra került Dúzsi-bor volt 1994-ben. Merlot-kékfrankosként indult, hogy most mi a pontos összetétele, nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy miért nem bikavér. A honlap tanúsága szerint a Szekszárdi Ó Vörös Birtokbor Estate Wine »2003-as elődjét a Magyarországra látogató Master of Wine képviselői egyik legjobb ár- érték arányú bornak minősítették a magyar piacon.«
Feltűnően jó bor. Semmi túlspilázás, mellébeszélés. Az illattól a lecsengésig rezzenetlen ív. Nem tudom, hogy mennyi benne a cabernet (ha egyáltalán), de határozottan emlékeztet egy jól sikerült cru bourgeois-ra. Ugyanakkor azt gyanítom, hogy az egyensúlyban, a jól ihatóságban fontos szerepet játszik a kékfrankos szaftos gyümölcsössége, frissítő savai. Van mélysége, de egy percig sem nehéz. Az alkohol 13,5 százalék. Nemes bor, ideális pillanatban.”