Ép testű, cisznemű férfiak (2015 szeptember)

2015. október 31. 21:08

Azt sem értem, hogy miféle elnyomást tanulnak a keresztény, középosztálybeli, hagyományos családban a férfiak, amikor ezen családok jelentős részében a nők igen magas társadalmi státuszt élveznek.

2015. október 31. 21:08
Szilvay Gergely
Magyar Nemzet Hétvégi Magazin

„»A feminizmus tisztában van vele, hogy a férfiak sincsenek egyformán domináns helyzetben és ebből kifolyólag nekik is vannak társadalmi eredetű problémáik: valójában csak a középosztálybeli, fehér, heteroszexuális, cisznemű, éptestű, neurotipikus, keresztény, hagyományos családban élő férfi élvez maradéktalan előjogokat« - írta nemrég a Nőkért Egyesület elnöke, Antoni Rita a Kettős Mérce blogon, egy, mostanában zajló feminizmus-vitához hozzászólván. Igazán kedves és előítéletmentes hozzáállás az említett »társadalmi csoport« irányába, amelyhez valószínűleg magam is tartoznék.

Azt viszont nem értem, hogy miért a »középosztálybeliek« a legelnyomóbbak, amikor felettük van még az elit, alias »felső tízezer«, ami ebben a bornírt marxista szemléletben elnyomóbb kellene hogy legyen az elnyomó középosztálynál. Azt sem értem, hogy miféle elnyomást tanulnak a keresztény, középosztálybeli, hagyományos családban a férfiak, amikor ezen családok jelentős részében a nők igen magas társadalmi státuszt élveznek, értsd sok köztük a sikeres jogász, orvos, tanár, de még a vállalatvezető is. Aztán ugye épp ezek azok a családok, amelyekben sokkal inkább valószínű, hogy a sztereotip szerepekre (értsd: apa, anya) nevelés közben a fiúknak is rendszerint kötelező mosogatni, takarítani, beletanulni a háztartás körüli munkába. Valamiért a családon belüli erőszak leggyakoribb előfordulási terepe sem az említett fehér, keresztény, középosztálybeli, nyugati férfi által elnyomott család. Ám mindez bizonyára csak az elnyomás leplezését szolgálja. Azt sem értem, mik a »maradéktalan előjogok«, főleg nem értem, milyenek lehetnek az előjogok, ha nem maradéktalanok.

De mindezt hagyjuk. A fenti idézet ugyanis merénylet a magyar nyelv ellen. Ízlelgessük a kifejezést: »cisznemű«. Szemezgessünk a teljes »cisz«-szótárból: ciszszexizmus, cisznormativitás, ciszheteró, ciszszexuális. A »cisz« itt nem a zenei hangot jelöli, hanem a »transz« ellentétét. A cisznemű tehát a transznemű ellentéte, habár ciszvesztitáról még nem olvastam. »Cisz«-nek az számít a feminista-genderista szakzsargonban, akinek a nemi identitása összhangban van a biológiai nemével, azaz azonosul a – figyelem! - »születéskor beosztott« nemével.

Ez a világszemlélet amúgy is az elfuserált, bizarr, erőltetett neologizmusok tárháza: genderbináris, genderfluid, genderqueer, neutrios, pángender, trigender. Miként magyarázhatnánk meg ezen kifejezéseket? Ezeket a »nem bináris nemi identitások« közül mazsoláztuk ki. Hogy az mi? A »gender bináris« gondolkodás csak az elavult férfi-női dichotómiában tud gondolkodni, ezt cáfolná a nem bináris identitások léte.

Akárhogy is áll azonban ez a dolog, részemről most nyelvészeti kifogásokat emelnék eme torz fogalmi szörnyszülöttek ellen. Nem hiszem ugyanis, hogy akár a szőrözős, akadémiai nyelvészet, akár az önjelölt, nyelvművelő nyelvtannácik, akár a spontán nyelvalakulás magyarosnak értékelné bármikor is ezen szócsodákat, amelyek összeadhatók egymással és kivonhatóak egymásból, s imigyen egy robespierre-i, kockafejű, négyzetrácsos világképet népesítenek be. (A francia forradalom megvesztegethetetlenje még a tornyokat is le akarta üttetni az egyenlő házmagasságok érdekében, a forradalmi kormányzat pedig négyzethálós megyehatárokat kívánt létrehozni az országban.)   

A bennünk lévő, irracionális nyelvérzék is minden ízében ágál ellenük. De lehet, hogy ez csak azért van, mert középosztálybeli, fehér, heteroszexuális, cisznemű, éptestű, neurotipikus, hagyományos férfiak vagyunk, maradéktalan előjogokkal.”

(A cikk a Magyar Nemzet Hétvégi Magazin szeptember 12-i, szombati számának 32. oldalán jelent meg.)

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2015. november 01. 14:16
Brit tudósok hónapokig tartó kutatás során megállapították, hogy a vad-feminista nőknél úgynevezett álpénisz alakul ki. Az álpénisz a vadfeminizmussal együtt járó agyi és hormonális változások miatt megnyúlt csikló. Egyes vad-feminista nők arról számoltak be, hogy kénytelenek állva pisilni és ehhez sheweet és hasonló apparátokat használnak. http://www.westerncanoekayak.com/wp-content/uploads/2014/11/Shewee-Pink.jpg Állva pisilésre azért van szükség mert wc-re ülve a vad-feminsta nők álpénisze belelóg a vízbe. Az álpénisz kialakulás az állatvilágban, a foltos hiénáknál figyelhető meg. "A hiénák természetes körülmények között különleges, nőstények által vezetett, 10-90 tagot számláló közösségekben, klánokban élnek. Nagyon hatékony vadászok, egy állat egymaga képes elkapni egy gnút, de nemcsak egyedül, hanem csapatosan is vadásznak, például zebrákra. A nemi szerepek felcserélődtek, s a nőstények jóval nagyobbak és agresszívabbak, mint a hímek. A nemek körüli zavart csak fokozza, hogy a nőstények csiklója megnyúlt, és egy péniszre hasonlít. Korábbi vizsgálatok megállapították, hogy az agresszív nőstények androgén (hím nemi hormon) szintje magasabb, amely a vemhesség vége felé csak tovább fokozódik, és a kölykök is agresszívabbak lesznek, ezáltal az anya "átörökíti" utódjaira a rangját. Az álpénisz kialakulása még nem tisztázott, valószínűleg a kommunikációban lehet szerepe, valamint tovább erősíti a nőstény pozícióját..."
kálmi
2015. november 01. 12:17
Igen jó válasz erre az aberrált, túltolt feminista erőlködésre.
peninsulavaldes
2015. november 01. 10:32
Én sosem tapasztaltam elnyomást otthon,pdig fehér,középosztálybeli család gyerekeként nőttem fel. És később sem nyomtak el a férfiak,ahogy én sem őket.
Tündér_Lala
2015. november 01. 08:50
Kéremszépen nagyon egyszerú a nyelvi szörnyszülöttek létrehozásának az oka. Áltudományos feneket kell keríteni ennek a normalitástól elrugaszkodott mozgalomnak, mert ha világos nyelvezettel beszélnének a nemek által élvezett előnyökről és hátrányokról (összességében sajátosságokról) akkor nyilvánvalóvá válna állításaik tarthatatlansága. A nőben tiszteljük anyánk önfeláldozó szeretetét, gyermekeink anyját, az otthon melegét biztosító társat. Ez pedig a legtöbb ami kapható. Ezért pedig az emberek elsöprő többsége ad is anyagi biztonságot (munkamennyiségtől függetlenül), szretetet és hálát. Természetesen akarat különbségek mindig adódhatnak. Az pedig hogy kinek az akarata dominál vagy győz legtöbbször a vitás kérdésekben (jó esetben a legtöbbször azért akarategyezés van) annak nem sok köze van a nemekhez, ugyanúgy lehet a nő, mint a férfi. Az önzés és az elégedetlenség szítása, a másik fél démonizálása része a családok neolib szétverésének. A mai világban túlterheltek az emberek és így az önzések erősítgetése jó táptalajra hullik, azoknál, akik elég öntudatlanok és emiatt fogékonyak erre a propagandára. (A másik szempntjainak figyelembe nem vételére.) A vége azonban az, hogy egyeül maradnak az emberek. Ez sokkal rosszabb életminőséget jelent, de a gyerekek járnak a legrossszabbul a csonka családokban akik mindenképpen sérülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!