Ne tessék minket félteni, sőt, ne tessék tőlünk félni!

2015. október 07. 16:19

Orbán Viktor közölte, hogy azért nincs több nő a magyar politikában, mert „mi” nem bírjuk a gyűrődést. Tényleg? Én még például itt vagyok, és elég jól bírom a strapát.

2015. október 07. 16:19
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Tudom, hogy Lázár épp most jelentette be hivatalosan, hogy szétlopják a közvagyont (megyek is ma be az Egyenes Beszédbe erről Olgával beszélgetni), Rogán meg, hogy az új konzultációkkal még többet lopnak majd, de közben nem szeretnék elsiklani szeretett miniszterelnökünk egy tegnapi fontos kinyilatkoztatása fölött sem. Orbán Viktor közölte, hogy azért nincs több nő a magyar politikában, mert »mi« nem bírjuk a gyűrődést. Szerinte annyira karaktergyilkos a magyar politika, hogy az tönkreteszi a nőket. Tényleg? Én még például itt vagyok, és elég jól bírom a strapát, holott a fideszes karaktergyilkosságnak számtalanszor célpontja voltam/vagyok. Emlékezzünk vissza, hogy legutóbb épp Kövér László titulált CIA ügynöknek. Orbán szerint az USA-ban vannak még olyan kegyetlen körülmények a politikában, mint itthon. Úgy látszik, kiment a fejéből Hillary Clinton, aki jó eséllyel lesz az USA következő elnöke. De ez mindegy is.

Amíg Magyarországon nincs női tagja a kormánynak, addig Európában két másik kivétellel nők is aktívan részt vesznek a döntéshozatalban, és ez meg is látszik a jóléti társadalmukban. Norvégiában, Svédországban, de még Olaszországban is 40% fölött van a női kormánytagok aránya.

Orbán azt is mondta, hogy „a nők és a férfiak ugyanazt a dolgot teljesen más oldalról közelítik meg. Ennek nemcsak létjogosultsága van, hanem hasznos is”.

Na hát akkor Miniszterelnök úr, most hogy is van ez? Megmondom én: ne tessék minket félteni, sőt, ne tessék tőlünk félni! Ne tessék lenézni és lesajnálni minket! Ki tudunk mi állni magunkért, ahogy tettük ezt az elmúlt években az önök legaljasabb erőfeszítései ellenére is.

De mondok még valamit: nem a statisztika miatt kell több nő a kormányba, hanem azért, mert akkor egy élhetőbb országunk lenne. Ha ugyanis több nő lenne a döntéshozatalokban, akkor biztos nem lenne ilyen gusztustalan macsó a politika, amit önök szándékosan alakítottak ki. Ha több nő lenne a kormányban, nem az állandó rivalizálással foglalkoznánk, mint a Fideszben az ön Orbán-Lázár-Rogán triója. Nem az állandó konfliktus, hanem a megoldás lenne cél. Ha több nő lenne a döntéshozatalban, többet foglalkoznánk a szegénység felszámolásával, a közös vagyon igazságosabb elosztásával, a költségvetés megfelelő tervezésével (igen, biztosan kevesebb pénz menne stadionokra!), az oktatással, az egészségüggyel és még sorolhatnám.

Értem, hogy a Fidesz és ön ebben ellenérdekelt, mert akkor kevesebbet lehetne lopni. De higgye el, én személy szerint és a PM is azon dolgozik, hogy idővel ez megváltozzon, és több nő legyen a politikában! Mert csak akkor lesz Magyarország élhető és boldog ország.

Osszátok meg, ha szerintetek is szükség van több nőre a politikában!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2015. október 08. 11:09
Az a helyzet, Timea, hogy magácska elég butácska. Hagyja politikát, szüljön még gyerekeket, és lehetőleg ne liberálhülyének nevelje őket! Tisztelettel javaslom, higyje el, mindenkinek jobb lesz - Magát is beleértve.
szuverén
2015. október 08. 09:19
Kedves Karbantartó9! Írja: Győzd meg a szavazókat. Igen, akár én is írhattam volna. Annyi kiegészítéssel, hogy talán a női szavazókat is meggyőzhetné. Ők vannak többen. Mert a férfiak (legalább is, nagy része) a kőkemény munkában, esőben, hóban, fagyban, izzó napsütésben; „...korán halnak....” Kis libuskám, érti ugye? Dehogy is, ahhoz ész is kellene, ami Önnél hiánycikk. Primitív önhittsége, viszont határtalan. Az előzőekben vázolt férfimunkát, miért nem irigyli?
atila68
2015. október 08. 08:31
Nem akarlak elkeseríteni kedves Tímea, de láthatóan kezdesz meggyűrődni, pedig még felelősséged is semmi.
szuverén
2015. október 08. 08:22
Jól bírod a semmittevést. Azt hiszed, hogy már a hablatyolás munka?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!