Bell és a korrupció

2015. október 31. 11:55

Miért ad az Orbán-kormány okot egy amerikai nagykövetnek arra, hogy időről időre felemlegesse a hatalom körüli korrupció eltussolását? Nem lenne-e végre itt az ideje a korrupciós ügyek feltárásának?

2015. október 31. 11:55
Pataky István
Magyar Nemzet

„Colleen Bell mostanra berendezkedett amerikai nagykövetként tartott kioktatást a korrupció elleni harc hiánya miatt a Corvinus egyetemen a napokban. (Korábban az Amerikai Kereskedelmi Kamara konferenciáján is megtette ugyanezt.) Megszokni lehet ugyan, elfogadni viszont nem Washington »baráti« intéseit. Amerikai szemmel érthető a nagykövet érdekvédő tevékenysége egy oroszokkal kokettáló szövetséges országban, de mi maradunk régi beidegződésünknél, magyarként jogos felháborodással szemléljük a beszólásokat, hiszen az egyetlen szövetségesi szerződésben sincs rögzítve, hogy a nagyobb és erősebb testvérnek kötelessége tanítgatni, alkalomadtán lenézően korholni a kis öcsikét. Különösen zavaró, hogy Gyurcsány Ferenc szép emlékű regnálása idején mély csend honolt a Szabadság téri külképviselet háza táján a balliberális hatalomhoz kötődő demokráciaellenes és korrupciós ügyek felgöngyölítésének elmaradásakor.

De a sértettségen túl az alapkérdés mégis az, miért ad az Orbán-kormány okot egy amerikai nagykövetnek arra, hogy időről időre felemlegesse a hatalom körüli korrupció eltussolását? A magát diplomatává finanszírozó producer megjegyzésein túllépve, nem lenne-e végre itt az ideje a korrupciós ügyek feltárásának? Ha csak annyit mondunk, hogy trafik, föld és kaszinó, ugye mindenki érti, miről beszélünk? A fideszes törzsszavazóktól kezdve a konzervatívként jobb híján a kormánypártot támogatókon át egészen a politikai kiábrándultakig, illetve a harcos ellenzékiekig kevesen vannak, akik baráti politizálgatások közben ne konstatálnák a nyilvánvaló mutyizás rendszerszintű létezését.

Ezeket a majd mindenkit irritáló ügyeket nem lehet a végtelenségig szőnyeg alá söpörni a menekültkérdéssel vagy csupán a gonosz Washington ármánykodásának szajkózásával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. november 01. 10:57
Nemzeti szempontból azt látom, hogy Orbánék minél jobban igyekeznek megfelelni az amerikai és hazai cionista érdekeknek, annál többet támadják őket. Egyáltalán nem segít a megalázkodás és megalkuvás azokkal akik nem igazán együttműködni hanem uralkodni akarnak a magyarokon. A támadások csak akkor szűnnének meg ha a magyargyűlölő MSZP/DK/PM/LMP patkányokat a hátunkra engednénk. Nem volt semmi probléma a „magyar” demokráciával és korrupcióval amikor Gyurcsányék magyarokat veretek, magyar emberek szemeit kiölték, magyar embereket megkínoztak, szétlopták az országot, az államadósságot az egekig emelve. Semmi probléma. Semmi kritika. Nem kell összeveszni Amerikával de nem is kéne meghunyászkodni se Amerikának se a hazai és nemzetközi patkányoknak. Elég lenne az udvarias elutasítás és a kritikákra úgy kéne felelni, hogy emlékeztetni Amerikát, hogy Magyarországot oda dobták a SZU-nak. „Cold shoulder” az angol kifejezés arra amit javaslok. Tetszett Szijjártó Péter rövid válasza, hogy Magyarország nem a USA hanem az EU tagállama. Magyarul, ne ugass bele a dolgainkba. Egyre jobban tetszik nekem ez a kölök. Lehetne több is mint külügyminiszter …..
Vir.Hungaricus
2015. november 01. 09:40
Megdöbbentő, hogy a reakciók többsége a konkrét téma megvitatása helyett a személyeskedésben leli örömét. Ki mondta, amit mondott? A mi kutyánk kölyke? Akkor szentírás. A másik csahosa? Utolsó szemét bunkó. Ez a magyar közélet. Mert a kérdés az volt, hogy elterjedt-e nálunk a korrupció? Igen. Lehetne kevesebb? Igen. Jobb lenne az országnak? Igen. Teszünk érte, hogy kevesebb legyen? Nem.
hátakkor
2015. november 01. 07:35
"Nem lenne-e végre itt az ideje a korrupciós ügyek feltárásának?" De ideje lenne! Tettenérés, feljelentés, bizonyítás, jogerős ítélet. Nem könnyű. Könnyebb kenegetni, sejtetni.
Mindjárt
2015. november 01. 07:12
Csak a Kelet-Európai országokat és köztük leginkább Magyarországot tudják ugráltatni. Azt is tudjuk, hogy miért Magyarorszgot a legkönnyebb megugráltatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!