Európa lángjai

2015. október 24. 14:59

Európa gyújtogat. Most ilyenje van. A székelyek mindvégig békés eszközökhez nyúltak igazukért, jussukért, az önrendelkezésükért.

2015. október 24. 14:59
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„Gyufa, benzin, koszos trikó, autógumi, na az van itt kérem. Bőséggel. Európa gyújtogat. Hetek óta.

A migránsok azt, ami éppen a kezükbe kerül, a migránsellenesek meg lehetőleg a bevándorlókat, s ha őket nem sikerül, hát menedékhelyeiket. Hogy biztosabb legyen. Hát ha a kitoloncolásuk nem is, de a háborgó lelkiismeret megnyugtatása. 

Európa gyújtogat. Most ilyenje van. 

És közben egy, a jogaiban ezerszer és ezerszázszor megalázott és megtiport nemzeti közösség csendben, méltóságteljesen gyertyáért, száraz fenyőágért, nyírfavesszőért nyúl. Az autonómiára törekvő székelység történetének egyik legnagyobb közösségi performance-ára készül: ma este őrtüzekkel és az ég felé irányított fénycsóvákkal világítja ki a Székelyföld történelmi régió határait. A Székely Nemzeti Tanács nagyszabású rendezvényét – amelyre a székelyek nagy meneteléséhez hasonlóan több tízezer résztvevőt várnak – természetesen a magyar pártok és politikai szervezetek is támogatják. 

A székelyek tehát erőt mutatnak. Ugyan már két és fél évtizede gyűjtik ezt az erőt, de mindvégig békés eszközökhez nyúltak igazukért, jussukért, az önrendelkezésükért.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. október 25. 06:10
Már írtam egyszer, most megismétlem: Európa az európaiság halott. Isten helyett Mammon előtt térdepel, áldozati ajándékként a vallást,kultúrát, demokráciát, a jobbítás szándékát a lábai elé helyezték és csak a pénz, a profit érdekli őket. Így Európa visszaszorult hellyel-közzel Svájcban, Magyarországon, a V4-eknél és Erdély székelyek, magyarok lakta vidékein található csak.
Akitlosz
2015. október 24. 22:05
"A székelyek mindvégig békés eszközökhez nyúltak igazukért, jussukért, az önrendelkezésükért." Lehet, hogy éppen ez a baj. A dél-tiroliak kicsit erőszakosabbak voltak és van is autonómiájuk. Amúgy a -hoz -hez -höz 3 alakú toldalék. Ide nem a -hez, hanem a -höz kellett volna.
Szúnyog
2015. október 24. 18:33
Szép megmozdulás a mai. Sajnos jellemző, hogy nem ezzel van tele a sajtónk. A fideszista sem, s persze a ballib sem. Hajrá Székelyföld!
Nagyvárad
2015. október 24. 18:01
Uram segítsd Székelyországot! Domine adiuva Terra Siculorum!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!