Indonéziában indul a léggömbös internet

2015. október 29. 07:16

A Google Project Loon léggömbös internetszóró projektje 2016-ban indul Indonéziában, az isten háta mögötti területre is eljut végre az emberiség legnagyobb találmánya.

2015. október 29. 07:16
Jordan Novet
VentureBeat

A Google 2016-ban Indonéziában indítja el a Project Loon nevezetű internetes léggömbös projektjét. Erről már alá is írt Mike Cassidy, a léggömbös internet igazgató helyettese egy megállapodást a 3 vezető indonéz mobilszolgáltatóval (Indosat,Telkomsel, XL Axiata). 

A léggömböket úgy kell elképzelni, mintha lebegő mobiladótornyok lennének, bőven a kereskedelmi légi folyosók felett szórják az internetet. Ha egy léggömb meghibásodik, automatikusan egy másik veszi át  helyét a hálózati kapcsolat zökkenőmentes fenntartásában. A Project Loon segítségével a földi mobil szolgáltatók ki tudják terjeszteni a lefedettséget akár egész Indonéziára kedvező időjárási viszonyok esetében még az isten háta mögötti területekre is.


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!