Ha tényleg ezt kérte az USA Magyarországtól, az Orbánéknak ciki

2015. október 20. 18:56

A ciki nem az, hogy egy ilyen non-papert kapott a magyar kormány, hanem hogy az égegyadta világon semmit nem fogadott meg a jogos elvárások közül.

2015. október 20. 18:56
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A szebb napokat is megélt Mandiner hozott nyilvánosságra egy non-paper dokumentumot, amelyet állítólag tavaly adott át a magyar kormánynak egy amerikai tisztségviselő, még a kitiltási botrány közben. A non-paper dokumentum (amelynek lényege, hogy nem diplomáciai követelés, hanem a »mi így csinálnánk a helyetekben«-papír) a Mandiner szerint bizonyíték az USA nyomásgyakorlására, a túlspurizott Magyar Idők szerkesztősége szerint pedig bizonyíték az Orbán elleni puccsra. Szerény véleményem szerint inkább egy olyan követeléslista, melynek nagy részét a magyar állampolgárok többsége megszavazná egy népszavazáson.

Persze ha az egész úgy van eladva, hogy TÁMADÁS a magyar kormány ellen, akkor lehet szabadságharcolni, de azért érdemes tisztában lenni a valósággal. Az elmúlt 50 évben láttuk néhányszor, milyen, ha az USA meg akar buktatni egy kormányt, és azt nem non-paper papírokkal teszik. Márpedig az azóta eltelt időszakban nem nagyon láthattuk nyomát annak, hogy kibontakozott volna a hihetetlen összeesküvés. Éppen Simicska és Vajna veszekszik a TV2-ért, nem valami ellenzéki szereplő, kormányzati újságok sora nyílik, nincs értelmes ellenzéki párt számottevő támogatottsággal, a civil szervezeteknek kilóg a gatyájukból a seggük, az MSZP éppen eladja pártvagyonát, hogy tartozásait rendezze. Nem úgy nézünk ki, mint amikor az USA éppen puccsot hajt végre. Ezért érdemesebb inkább arról beszélni, mit kért az amerikai kormány, tehát milyen hiányosságokat kért számon Orbánékon. (...)

A ciki nem az, hogy egy ilyen non-papert kapott a magyar kormány, hanem hogy az égegyadta világon semmit nem fogadott meg a jogos elvárások közül. Pedig ha erre a 27 pontra igen vagy nem választ kéne kérni a magyar állampolgároktól, attól tartunk, simán rávágná az elsöprő többségük, hogy igen.

Azt pedig lehet mondani, hogy ez a 27 pont nyomásgyakorlás, ellenben nem beavatkozás egy másik ország belügyeibe. Körülbelül pont az a szituáció, mint amikor Szijjártó berendeli az ilyen-olyan nagykövetet, és elmondja neki, mit kifogásol a magyar kormány az adott ország politikájában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2015. október 21. 15:57
''„A szebb napokat is megélt Mandiner hozott nyilvánosságra egy non-paper dokumentumot,'' mondja egy magyaralázó Jámbor
puszika
2015. október 21. 14:28
No Jámbor csak rágjad a kefét!!!
catalina9
2015. október 21. 12:52
"..Korrupció az, ha egy országban nem az amerikai érdekek érvényesülnek. .... Demokrácia az, ha azok vannak hatalmon, akik ájultan igyekeznek kiszolgálni valamelyik aktuális nagyhatalmat. .."
szuverén
2015. október 21. 10:05
-Írja: „A ciki nem az, hogy egy ilyen non-papert kapott a magyar kormány, hanem hogy az égegyadta világon semmit nem fogadott meg a jogos elvárások közül.” -Jámbor András képtelen felfogni, milyen „ciki”, ha valaki ilyen; gyermeteg, primitív, infantilis. Ha, úgy látja, a nagy testvérnek (odahaza; anyukának) mindig szót kell fogadni. „A mamának mindig igaza van!” Volt valamikor, valami efféle kabaréféle. Jókat nevettünk rajta. De, most, ha tudnék, sírnék. A magyar közélet, ilyet szó nélkül eltűr? -Te, Jó Isten! (Megátkoztad a Magyart?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!