A Fidesz 2006 óta épített hazug politikájának egyik tartóoszlopa dőlt ma le

2015. október 29. 12:42

Ma született ítélet a Fidesz által 2006 óta gerjesztett rendőrperben. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa első fokú ítéletében a tizennégy vádlott közül tizenkettőt felmentett.

2015. október 29. 12:42
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
DK

Ma született ítélet a Fidesz által 2006 óta gerjesztett rendőrperben. A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa első fokú ítéletében a tizennégy vádlott közül tizenkettőt felmentett, Gergényi Pétert és Mittó Gábort pedig csupán megrovásban részesítette.

Már a büntetőtárgyalás kezdetére is megsemmisült az a Fidesz által felépített teória, miszerint az utcai zavargásokat az akkori kormány vezetői szervezték, illetve provokálták ki, illetve hogy a rendőri túlkapások valódi oka a kormány, illetve a kormányfő közvetlen megrendelése volt. A nyomozati szakaszban e hamis híreszteléseknek és vádaknak semmilyen nyomát nem találták a hatóságok, így elmaradt a Fidesz által annyira remélt bűnvádi eljárás az akkori kormány vezetőivel szemben. A mai ítélet világossá tette, hogy a rendőri vezetők bűnössége nem állapítható meg.

A személyes meggyőződésem is az, hogy a rendőri vezetők nem bűnösek. Lehetséges, hogy voltak olyanok, akik hibáztak, ezt szakmailag megítélni nem tudom, de rendőrszakmai hibát büntetőjogi tényállással összekeverni súlyos tévedés. Az ítélet a tekintetben viszont megnyugtató, hogy talán végleg megcáfolta a jobboldalon oly népszerű összeesküvés elméleteket és reményt ad arra, hogy a magyar bíróság egy része képes önmagát megóvni bármilyen durva politikai megrendelések teljesítésétől.

Végeredményben a Fidesz 2006 óta épített hazug politikájának egyik tartóoszlopa dőlt le a mai napon.

(közlemény)

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2015. október 30. 07:55
Gergényi patkányt csak elítélték, szóval csak bűnt követtek el. A biró azzal indokolta az enyhe itéletet, hogy túl régen volt már már az esemény, amit az okozott, hogy a korábbi szoci kormány nem engedte az ügy kivizsgálását. Ráadásul korábban gyurcsány nyilatkozta, hogy ő utasította határozottan a rendőrséget erre a fellépésre..
Jason Bourne
2015. október 30. 05:52
Ez legyen a legnagyobb örömöd az életedben, te kígyó.
Vezetéknév Utónév
2015. október 29. 23:16
Ha már a Fidesz által lenyelt és átszabott rendőrség, ügyészség és bíróságok sem találnak fogást a 2006-os rendőri vezetőkön, akkor el kell gondolkodni azon, van-e bármilyen alapja az ellenük felhozott vádaknak?
csurcsányi
2015. október 29. 20:56
T.Gyurcsányi!Magát sajnos sohasem fogja egy bíróság sem eliténi,de az emberek ezek után a mostani cinikus nyilatkozata után jobb ha békés magányba vonulna!Ne kisértse a szerencséjét,hogy maga mindig jókor volt jó helyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!