Kinek a szégyene? (Kocsis Máté peréhez)

2015. október 30. 20:12

Magyarországnak és a Magyarországot jelentő emberi közösségnek jogában áll homofóbnak lenni. Senkinek sincsen joga megvádolni ezzel senkit, és velejéig rothadt az az álláspont, hogy ha egy nem buzit lebuziznak, az nem sértő.

2015. október 30. 20:12
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog

„Az Index egy vélemény cikket közölt a per előtti napra időzítve, egy MG monogramú homoszexuális tollából, és nevezett homoszexuális a következő állításokat engedi meg magának:

1.: Kocsis Máténak nem lett volna szabad pert indítania

2.: Ha a bíróság Kocsis Máténak ad igazat, abban az esetben »közokiratba foglalná, hogy Magyarország homofób«.

Kezdjük a második ponttal: Az állítás a nyilvánvaló és vérlázító ostobaságán túlmenően penetránsan aljas is, mert semmi másra nem alkalmas, minthogy a per előtt befolyásolja a bíróságot illetve az ügyben majd eljáró bírót. Igen, képzeljük csak el: Ül otthon a bíró, olvassa ezt az írást, és azonnal leveri a víz, hogyha nem »megfelelő« ítéletet találna hozni, abban az esetben ő lesz az, aki közokiratba foglalja Magyarország homofóbiáját. Hát hogyan is vehetné magára ennek ódiumát?

Elképesztő. És éppen azért, mert elképesztő, most, a per előestéjén szögezzük le ismét: Magyarországnak és a Magyarországot jelentő emberi közösségnek jogában áll homofóbnak lenni, éppúgy, mint kaprofágfóbnak, nekrofilfóbnak és zoofilfóbnak lenni sem tilos. Sőt, még MGfóbnak is szabad lenni, bár ezt nem is kell különösebben megmagyarázni, pláne azt, ha valaki esetleg ungárfób.

A »fób«, mint megbélyegzés egészen egyszerűen nem számít, nem kell vele foglalkozni, mert a libertáriánusok találták ki a normális emberek megfélemlítésére.

És akkor talán már el is érkeztünk a dolgok lényegéhez.

MG, (aki homoszexuális) azt próbálja sugallni, hogy Kocsis Mátét nem érte semmiféle sérelem amiatt, hogy Ungár »lemelegezte«.

De, igen, sérelem érte.

Minden heteroszexuálist sérelem ér, ha nyilvánosan lebuzizzák (lemelegezik). Ha pedig politikusról van szó, akkor ez ezerszeresen igaz.

Egyfelől egy heteroszexuális ember, pláne, ha családi kötelékben él, és még gyermeket is nevel, súlyos sérelmet szenved el, amikor homokosnak bélyegzik. Sérelmet szenved el, mert sérül a családi biztonsága, mert a feleségének ez nyilvánvalóan fájdalmat okoz, ha a gyereke netán már közösségbe jár (akár csak általános iskolába), akkor előbb-utóbb a többi gyerek nekiszegezi a kérdést, hogy »az apád tényleg buzi?«, és az is nyilvánvaló, hogy egy heteroszexuális embernek a szülei, nagyszülei is nehezen viselnek el egy ilyen nyilvánosságot kapott vádat.

De ezeken túl és mindenekelőtt azt is szögezzük le: Senkinek sincsen joga megvádolni ezzel senkit, és velejéig rothadt az az álláspont, hogy ha egy nem buzit lebuziznak, az nem sértő.

De. Az. A társadalmi közeg miatt is, és az egyén érzékenysége miatt is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2015. november 02. 07:00
Érdekes, hogy Bayer az ellen még sosem szólt, hogy amióta Fodor Gábor, még fideszesként el mert indulni a választmányi elnöki posztért Orbán Viktor jelöltje, a sokak (?) által melegnek tartott Szájer József ellenében, azóta Fodor Gábort sunyi módon állandóan lebuzizzák. Pedig kedves Zsolti, ezt ti csináltátok. Csak Fodor, Kocsis Mátéval ellentétben nem perelt, igaz, ti fideszes propagandisták ezt ügyesebben, sunyibban csináltátok, mint Ungár Klára.
Zokni
2015. november 01. 17:53
B. szokásához híven hazudik. Illetve nem érti a vitatandó állítást. Vagy a kettő együtt. Ugyanis a bírált Szerző (MG) NEM azt írta, hogy, "Ha a bíróság Kocsis Máténak ad igazat, abban az esetben »közokiratba foglalná, hogy Magyarország homofób«." - ahogy B. Zs. állítja, hanem ezt: "Ha a bíróság a közvélemény-kutatásokra, az általános közvélekedésre hivatkozva mondja ki, hogy sérült Kocsis Máté jó hírneve, azzal lényegében közokiratba foglalja, hogy Magyarország homofób." - és Bayer egyben igazolja fenti vélekedést, általánosítva is, amikor azt állítja, hogy "Minden heteroszexuálist sérelem ér, ha nyilvánosan lebuzizzák (lemelegezik). Ha pedig politikusról van szó, akkor ez ezerszeresen igaz." (Utóbbi megjegyzés végképp " vérlázítóan ostoba, és penetránsan aljas is" amennyiben egy politikust érzékenyebbnek állítja be az átlagembernél, holott, mint tudjuk, ez fordítva igaz...) Ez persze lehet általános - MG szerint 60 %-os -, de ettől még nem lesz igaz, mert VAN olyan, akit ez nem ér sérelemként. Mint ahogy van olyan is, bár Bayer ezt zsigerileg szintén nem érti, hogy valakit, aki nem cigány, nem érint rosszul, ha esetleg mégis annak nézik.
Mindjárt
2015. november 01. 13:08
Kocsis Máté https://hu.wikipedia.org/wiki/Kocsis_M%C3%A1t%C3%A9 Érdekes részletek: "A budapesti Lónyay Utcai Református Gimnáziumban érettségizett 1999-ben, majd 2004-ben szerezte meg doktori oklevelét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán." Ezt nem csak Kocsisra hanem minden egyes magát doktornak tituláló ügyvédnek mondom: Nem vagytok ti doktorok, ti beképzelt, ostoba barmok mert olyan nincs, hogy a érettségit követő 5 éve egyetemi oktatás után doktorok lehessetek. A másik bejegyzés: "2013-ban nősült, felesége dr. Márkus Szilvia ügyvéd. Gyermekük: Kristóf (2014).[3]" Kétlem, hogy buzi lenne csak azért mert olyan nyimnyámnak néz ki. Wiki kihagyta a MIEP tagságát :) Észre vettem, hogy a wiki nem sokat ír a politikusok kommunista háttereiről se.
trespass
2015. november 01. 09:58
Oh, de szép is lesz ha egyszer kiderül, hogy de igen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!