Alkalmatlan tárgy

2015. szeptember 28. 17:32

Tessék mondani, semmíti a névtelen senki tettét, hogy nem sikerült a kirúgás?

2015. szeptember 28. 17:32
Veress Jenő
Népszava

Terjedelmes cikkben elemzi a Heti Válasz annak a személynek a cselekményét, akinek a nevét én egy pud aranyért sem írnám le. (Amennyiért az egyszeri szovjet filmbéli párttitkár sem adott bélyeget az elhajló elvtárs tagkönyvébe…) A személy  akit, ha embernek lehet nevezni, legföljebb a genomjának köszönheti  felrúgott (vagy nem) egy menekülő apát a gyermekével. A jelenet bejárta a világsajtót, öregbítendő a már úgyis öregecskedő Orbán Viktor rezsimjének hírnevét. (…)

Én végignéztem az összes felvételt, és azt kell mondanom, hogy itten jogi esetről van szó. A nevében ember (röviden: némber) akkorát rúg a menekülő felé, amilyenre az egész Puskás Akadémia sem lesz képes soha. Mármost gáncsolt-e a »nemzetibe« belegárgyult csatorna szakmunkása? Erről a büntetőjog-elmélet tudna mesélni. Létezik ugyanis olyan jogi fogalom, hogy »alkalmatlan tárgyon elkövetett emberölés kísérlete«. Ez nem jelent mást, mint, hogy – például  valaki halott emberbe szúrja a kést. Az alkalmatlan tárgy a halott.

Tessék mondani, semmíti a névtelen senki tettét, hogy nem sikerült a kirúgás?

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2015. szeptember 29. 07:50
Megpróbálta jogásszá képezni magát, de mellétrafált, mert valamilyen más gyorstalpalót végzett el. Az alkalmatlan tárgy azt fejezi ki a büntetőjogban, hogy a szándékot, a gondolatot önmagában a jog nem bünteti, csak ha káros eredményben is megnyilvánul. Ha egy hullát szurkálgat valaki, nincs káros eredmény, mert már nem él a "sértett". Az esetnek egyébként semmi köze az alkalmatlan tárgy fogalmához. Ahhoz van köze, hogy a kiváló szovjet műveltséggel rendelkező Veress szerző szívesen felállítaná a gondolatrendőrséget, és pönalizálná a gondolatot.
Felhasználó név
2015. szeptember 29. 07:30
"akinek a nevét én egy pud aranyért sem írnám le" 30 ezustér màr leirod jenci?
Akitlosz
2015. szeptember 29. 03:34
Hát én sem szemlézném ide ezeket a vörös névtelen senkiket. A "némber" illegálisan az országunkat megrohamozó hordát próbált megfékezni, a rendőrséget segítve. Az el sem gáncsolt terrorista szimpatizáns jogtalanul tartózkodott Magyarország területén.
krotak
2015. szeptember 28. 21:46
Változik a világ. Amikor fiatal voltam, a Ludas Matyiban USA zászlós cilinderben, nagy-orrú zsidónak rajzolták az ellenséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!