Ezért ne féltsük Európát?

2015. szeptember 23. 10:17

Az aggódó, tájékozatlan tömegek határozott és érthető demokratikus válaszok hiányában a szélsőjobboldal felé fognak tolódni.

2015. szeptember 23. 10:17
Ungváry Rudolf
NOL

„Gyakori érv, hogy az EU 500 milliós népességéhez képest a bevándorlók száma kicsi. Ez megtévesztő. Csak erre az évre egyedül Németországra 800 ezer menekültet jeleznek előre. Mivel az iszlám »harmincéves háborúja« még nagyon az elején tart, és már az előző években is több százezren érkeztek, van ok feltételezni, hogy néhány év alatt a menekültek száma sokmilliós lehet. Ha engedelmeskednének is a kvóták szerinti elosztásnak, nem maradnak a kevésbé fejlett államokban. Visszaszivárognak majd a mag–Európa néhány államába, mégpedig a nagyobb városokba. Az arányuk ott a többszöröse lesz az átlagosnak.

Ennyi bevándorló sikeres integrálása rövid időn belül az átlagosnál nagyobb probléma. Ez a fogadó államok társadalmában rendkívüli feszültségeket gerjeszthet.

A menekülteknek segíteni kell, de általában (még) hiányzik annak világos megfogalmazása, hogy milyen konkrét feltételekkel. Cem Özdemir török származású német zöldpárti képviselő tudott ebben példát mutatni. Egy interjújában többek között ezt mondta: »Aki Németországba bevándorol... – átveszi a felelősséget is a német történelemért. Ebből következik, hogy Izrael joga a létezéshez számunkra nem vita tárgya.« Ahogy sokkal világosabban ki kell mondaniuk a demokratáknak, hogy akinek nem tetszik a szólásszabadság, például be akarja tiltani a Mohamed–karikatúrákat, az ne Európába jöjjön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. szeptember 23. 17:17
"Mindenkinek az anyapicsáját aki kételkedik magyarságomban."
Kamcsatka5
2015. szeptember 23. 17:11
Nem a demokratikus válaszok hiánya miatt fognak jobbra tolodni, hanem a hozzád hasonló f@szkalapok miatt.Kedves Ungvári!
catalina9
2015. szeptember 23. 16:32
»Aki Németországba bevándorol... – átveszi a felelősséget is a német történelemért. Ebből következik, hogy Izrael joga a létezéshez számunkra nem vita tárgya.« micsoda????
tevevanegypupu
2015. szeptember 23. 15:57
Nem fordulunk. Felnőttek vagyunk, van szemünk és fülünk, látunk és hallunk, megmaradunk a közép úton..ha hagynának végre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!