Még egy szó az ellenzékről

2015. szeptember 28. 10:50

Itt már nincs többpártrendszer.

2015. szeptember 28. 10:50
Tamás Gáspár Miklós
hvg.hu

Talán még jelentékenyebb történelmi tett volt, hogy a menekültügyet és a határőrizetet militarizáló, nemzetközijog- és alkotmánytipró fideszes törvényjavaslat beterjesztésekor az MSZP tartózkodott a szavazástól! Az MSZP mindeddig előnyösen különbözött azoktól a kelet-közép-európai „baloldali” utódpártoktól, amelyek – mint a Cseh- és Morvaországi Kommunista Párt, a cseh szociáldemokrácia, a szlovák Smer, a Szerb Szocialista Párt, a román PSD, az Orosz Föderáció Kommunista Pártja, a Pánhellén Szocialista Mozgalom, a Bolgár Szocialista Párt, a menekültügyben gyalázatosan eljáró Sziriza stb. – többé-kevésbé keményen nacionalisták és/vagy etnicisták, és amelyekre épp emiatt már régóta nem számíthat a dolgozó nép. A miskolci polgármester-választás esete óta (amikor az MSZP a DK társaságában cigányellenes jelöltet támogatott, s amióta az a véleményem, hogy erre a két pártra nem szabad szavazni, erős kételyeink támadhattak ez ügyben. Az intézményes-parlamenti „baloldal” végképp megszűntnek tekinthető Magyarországon is.

Eddig azt mondhattuk a külföldi lapoknak, tévéknek, portáloknak, amelyek sűrűn kérdezgetnek mostanában engem is erről a példátlan erkölcsi botrányról, amelyet Orbán úr állama okoz, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Igaz, hogy a többség támogatni látszik a sovén, etnicista, idegengyűlölő kormányt, de van jelentős kisebbség, amely nem ült föl a megtévesztő, uszító, paranoid gyűlöletkampánynak, vannak kritikus médiák, és vannak bizonyos mértékig ellenzéki pártok is, amelyek félénken ugyan, de.

Az a fölöttébb jelentős tény, hogy a magyar állammal és a magyar kormánnyal – de nem a magyar néppel – szembeni, teljesen indokolt és teljesen jogos nemzetközi undor, megdöbbenés, viszolygás csúcspontján a nem szélsőjobboldali ellenzéki pártok (úgyszólván bármiben, ám most ráadásul a sorsdöntő kérdésben) Orbán Viktor pártját és kormányát támogatják: tragikus. (És ezen nem sokat segít a vegyes megítélésű és tarka múltú DK ezúttal kétségtelenül bátor és tisztességes, habár kissé színpadias  viselkedése meg a túl kicsi PM meg nem hallott érvelése. Sajnos.)” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ultrabrutal
2015. szeptember 28. 19:45
Azt mondja: "jelentős kisebbség" Értem, akkor így hosszú töprengés után valahol ezzel a megállapítással sikerült is megnyugtatnia magát. Én meg akkor eszerint egy óriási csöppség vagyok az univerzumban...
Peter8811
2015. szeptember 28. 19:19
Még egy szót az 500 milláról!
puszika
2015. szeptember 28. 18:48
Képzeld Gazsi! Már Viviane Reding is egyedül maradt, mint te! Pech!!!!!!
Peter8811
2015. szeptember 28. 18:41
Hol rasszizmus van Ott rasszizmus van Rasszizmus van Mortimer kaszájában Kovács Laci bácsi Kicsi fa szájában. Rasszizmus van a Szaros bokszerben Rasszizmus van Az ékszerben. Hol rasszizmus van. Ott rasszizmus van. Rasszizmus van A Pecsában Rasszizmus van Az elhagyott gatyában. Rasszizmus van Az ellenzékben Rasszizmus van A villamos székben Melyre néger ült Mielőtt az Eu-s Reding Vivien Teljesen Meghülyült. Rasszizmus van A kútmérgezőben Rasszizmus az Unióba érkezőben. Mert hol rasszizmus van. OTT BIZONY RASSZIZMUS VAN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!