A menekültek kötelességei – elhallgatott részletek a genfi egyezményből

2015. szeptember 17. 13:45

Nézzük, mit is ír elő az 1951-es genfi egyezmény. Szemelvények, csak erős idegzetű jogvédőknek.

2015. szeptember 17. 13:45
Szőnyi Szilárd
Heti Válasz

„Nézzük, mit is ír elő az 1951-es genfi egyezmény. Szemelvények, csak erős idegzetű jogvédőknek.

»Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse

»Az Egyezmény egyetlen rendelkezése sem zárja ki, hogy valamely Szerződő Állam háború vagy más súlyos és kivételes körülmények között egy meghatározott személlyel kapcsolatban ideiglenesen olyan intézkedéseket tegyen, amelyeket az állam biztonsága szempontjából szükségesnek tart, amíg megállapítja, hogy az adott személy ténylegesen menekült és ügyében az intézkedések fenntartására az állam biztonsága érdekében van szükség.« (...)

»A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk (…) veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. február 02. 13:26
Na mi az? Felébredtek az újságíró urak? Eszükbe jutott, hogy tán érvelni kellene a libsui sajtóhisztériával szemben? Ez az anyag vagy 10 napja kint van egy magánblogon: http://igyjartal.blog.hu/2015/09/08/mihez_van_joga_egy_menekultnek_szemelvenyek_a_genfi_egyezmenybol Gratulálok...
tango47
2016. január 22. 15:15
KÍNOS! Fogadásom lenne rá, hogy néhány jogvédő aktívistának elkerekedett a szeme az olvasásakor.
MOPO3OB
2015. október 19. 20:29
Rendben szóval az EU kvótát akar. De akkor legyünk következetesek. Mégis miért van az, hogy a migránsok közül senki nem akar Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban vagy a balti országokban menedékjogot kapni?! Ha például egyből magyar állampolgárságot adnánk a hozzánk kerülő migránsoknak, azok másnap a magyar személyi igazolvánnyal a zsebükben csak nem Németországban kötnének ki?! Miért van ez?? Talán az a probléma, hogy a magyar minimálbér és a német minimális bér között nagyságrendi különbség van?! Hát akkor itt a nagy feladat az EU előtt! Tessék kérem felemelni a magyar bérszínvonalat német szintre és akkor MAGUKTÓL maradnak a migránsok a keleti EU tagországokban is. Ha már az itt lakókért ezt nem tette meg az EU most itt az ideje, megnyitni a német, francia, olasz, holland és a többi gazdag EU ország büdzséjét, és feltőkésíteni a keleti országokat!! Ezt KÖVETELJÜK a migránsok nevében!!! (Egyébként nem hajlandóak itt maradni)
Karbantartó9
2015. október 12. 13:28
A schengeni egyezmény megbukott. A kvóták miatt már nincs értelme és nem is szabad fenntartani, mert a "menekülteket" nem lehet korlátozni a szabad mozgásban, így a kvóták betarthatatlanok. Aki olyan országban kap "menedéket" ahova nem akart menni, az tovább megy majd oda, ahova szeretett volna. Kvóta=schengen vége=az EU vége
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!