Múlt idő

2015. szeptember 06. 11:26

Tehetetlenségükben Magyarországot kiáltják ki bűnbaknak, és teszik felelőssé a kialakult helyzetért. Holott Orbán Viktor az egyedüli, aki próbálja betartani az Unió törvényeit, és igen, ő az egyetlen, aki kiabál, hogy égni fog a ház.

2015. szeptember 06. 11:26
Székely Attila
reposzt

„Mégis, minden hibája ellenére a magyar kormányfő az egyetlen, aki megérti és ki is mondja, mi történik körülöttünk.

Egyben szerintem téved, ez pedig a jövő idő használata: a schengeni rendszer már összedőlt, Európát már lerohanták. Nem most, persze, hanem évekkel, évtizedekkel ezelőtt. Idő kérdése, hogy mindez mikor válik visszafordíthatatlan, megváltoztathatatlan történetté. A mostani események ezt a folyamatot gyorsíthatják, de a számok azt mutatják, hogy ez a kérdés eldőlt. Belgium, Brüsszel rohamtempóban halad az eliszlámosodás felé, Hollandia, Franciaország, Németország egyre inkább válik a növekvő iszlám lakosság otthonává. És mindeközben egyre többen és hangosabban hívják fel ennek beláthatatlan következményeire az európai államok lakosságának figyelmét, és miközben egyre több riasztó jel utal arra, hogy az érkezők, vagy a már itt lévők többsége egyszerűen nem akar integrálódni, nem akarja figyelembe venni a befogadó társadalom szokásait, jogait, nem talál munkát, nem tud továbbtanulni, és ezzel jó alapanyaggá válik a terrorszervezetek szemében, a mi derék, de tudatlan vagy egyszerűen csak gyenge európai politikusaink, mintha nem is ezen a kontinensen élnének, képtelenek felfogni, hogy mi forog kockán. Tehetetlenségükben Magyarországot kiáltják ki bűnbaknak, és teszik felelőssé a kialakult helyzetért. Holott Orbán Viktor az egyedüli, aki próbálja betartani az Unió törvényeit, és igen, ő az egyetlen, aki kiabál, hogy égni fog a ház – jól teszi, annyi csupán a helyesbítés: a ház ég, a gerendák ropognak, kis idő múlva az egész összedől, ehhez sajnos kétség sem férhet.

Fontos itt megállni egy pillanatra, és újra, talán ezredszer elmondani: nem a felebaráti szeretet, az együttérzés, a szolidaritás hiányával van gond. Személy szerint büszke vagyok az idézett hölgyre. Meg a karitatív szolgálatokra, élükön a Református Szeretetszolgálattal. És büszke vagyok a jó szándékkal segítő civilekre is. Lévai Anikóra, még Gyurcsány Ferencre is, aki a villájába fogadott néhány menekültet. (Jó, jó, de azért adjuk meg az esélyt neki is.)

Ám itt azért másról is beszélnünk kell, nemcsak a felebaráti szeretetről. Nem az a kérdés, hogy a mandineres Rajcsányi Gellért felesége visz-e takarót a migránsoknak/menekülőknek/bevándorlóknak a Keletibe. (Visz.) Még csak nem is az, hogy én vinnék-e, segítenék-e, mert kétség se férjen hozzá, hogy igen. Most még csak imádkozunk minden vasárnap a menekültekért, ám ha arra kerül a sor, és felénk is jönnek, készséggel segítek én is, mi is. És tudom, hogy a magyar társadalom nem idegenellenes, még ha próbálják is egyesek így beállítani a helyzetet, még ha vannak félelemből, tudatlanságból táplálkozó egyéb hangok is. Befogadunk mi mindenkit, aki rászorul, aki háború elől menekül, akinek nincs fedél a feje fölött, aki éhezik, szomjazik. (...)

Csakhogy. Nem csupán annyit kell látnunk, hogy jönnek (nemcsak a szíriai menekültek, bár most mindenki szír menekültnek mondja magát), enni adunk, elmennek, aztán aggódva csetelünk velük a facebook-on. Hanem arról, hogy jönnek, jönnek, jönnek…és nemcsak tanárok az aleppói egyetemről, nemcsak menekülők, hanem mások is. És nem mennek el. És hiába cél Németország, minket is érint mindez, talán ezt felesleges is magyaráznom. Az alapvető kérdés sokak szerint az, hogy megváltozik-e Európa vallási, etnikai, kulturális háttere, magyarán: megváltozik-e az európai civilizáció. Szerintem a kérdés jobbára csak az, hogy ezt a folyamatot le lehet-e lassítani, esetleg meg lehet-e állítani.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rumata
2015. szeptember 06. 19:54
Srácok, - mondjátok, nem tűnik fel nektek, hogy a szomszédos Horvátországban és Szlovéniában senki sem panaszkodik az menekültek kezelhetetlen tömegei miatt? - Vajon miért van az, hogy a 4,2 milliós Horvátországnak nem okoz gondot a több mint 1000km széles déli határán kezelni a menekülteket, a 10 milliós Magyarországnak pedig még a 175km széles szerb határszakaszon is országos válsághelyzetet okoznak a menekültek? - Vajon miért nem mentek a menekültek Horvátországon keresztül, amikor arra fele olyan rövid úton eljutnának Németországba? - Elárulom. Azért, mert Horvátország komolyan veszi a határvédelmét, és így a menekültek ott nem tudtak szabadon be-ki járni a határokon. Orbán viszont az elmúlt 5 évben gyakorlatilag felszámolta a szerb határszakasz ellenőrzését. Nálunk az elmúlt években csak az nem jött be, aki nem akart. - A menekülteknek soha eszük ágába se jutott volna erre jönni, mert ez kerülőút. De mivel az elmúlt években elterjedt, hogy itt mindenkit szó nélkül átengednek, egy idő után tömegesen megindultak errefelé. - 1. Ha Orbán a gyűlöletkampány és a hőzöngés helyett a határvédelem helyreállításával foglalkozott volna, akkor sohasem növekedett volna meg ennyire az ide irányuló menekültforgalom. - 2. Ha Orbán elegendő fogadóállomást létesít a menekültek regisztrálására és státuszuk elbírálására, akkor soha nem torlódott volna fel ennyi elégedetlen menekült. - 3. Ha Orbán civilizált szálláshelyeket és korrrekt tájékoztatást biztosított volna a regisztrálásra és státusz elbírálásra váró menekülteknek, akkor nem váltak volna kezelhetetlenné a menekültek. - De Orbán szándékosan hagyta elmérgesedni a helyzetet, mivel a menekültválság minden más gazemberségéről jó ideig eltereli a figyelmet. - Vegyétek észre, hogy az egész magyarországi menekültkrízist Orbán mesterségesen hozta létre. Ha rendesentette volna a dolgát, akkor tizedennyi menekült sem jött volna errefelé, és kik mégis, azokkal sem lett volna semmi gond. - A Schengeni rendszer pedig nem dőlt össze, hanem csupán Orbán próbálta meg összedönteni azzal, hogy a menekültek tízezreit éveken keresztül szó nélkül átengedte az országon. - És csak akkor tört ki a balhé, amikor az Unió közölte, hogy ha Orbán nem vet gátat a tömeges illegális határátlépésnek, akkor az összes általa átengedett menekültet ide fogják visszatoloncolni. - De Orbán még most is játssza a hülyét, és tiltakozik a kvótarendszer ellen. Pedig a kvótarendszer pont a mi érdekünk volna, mert akkor nem lehetne hozzánk visszatoloncolni azt a 165 ezer menekültet, akit Orbán átengedett. - Szóval mindezek fényében elég hülye szöveg azt állítani, hogy Orbán volna az, aki betartja az Unió törvényeit. - Hiszen pont az volt a probléma, hogy Orbán nagy ívben szart a schengeni kötelezettségünkre, és éveken keresztül semmit sem tett az illegális határátlépőkkel szemben.
kuwiq
2015. szeptember 06. 15:43
Azért ezt át kéne gondolni. Először is volt a magyar nyelvű plakátkampány a menekültek ellen. Aztán meg a kinyilatkoztatás, hogy mi nem kérünk belőlük. Aztán a következő kinyilatkoztatás, hogy ez a németek problémája. Miközben tisztázni kellett volna, hogy 1. az EU-ba Görögországban léptek be 2. a görögök nem regisztrálták őket 3. nem hagyják magukat regisztrálni, ellenállnak 4. nem hajlandóak a kialakított táborokba menni, a kialakított zónákból erőszakkal kitörnek a déli határon (is) 5. a segélyszervezeteink egy hét alatt kifogytak minden pénzükből, önkéntesek segítik őket, ingyen 6. az osztrákok gyakorlatilag lezárták a határátkelőket miattuk, sőt, vasárnapról hétfő hajnalra a bajorok is 7. eddig a németek, osztrákok lecsukták embercsempészetért, akinek az autójában menekült volt
Tintamin
2015. szeptember 06. 13:18
Orbán az egyetlen, aki nyíltan mer uszítani ahelyett, hogy cselekedne, és nem összevissza kapkodna (lásd vonat-bicske-busz-lezárás-megnyitás 72 órán belül..). Szakértők híján (őket elüldözte maga mellől), seggnyaló tanácsadókkal körülvéve ez a miniszterelnök ma ennyire képes: az ostoba, manipulálható magyar néplélek náci ösztöneire rájátszani.
Adófizető
2015. szeptember 06. 12:56
"Mégis, minden hibája ellenére a magyar kormányfő az egyetlen, aki megérti és ki is mondja, mi történik körülöttünk." - valamint Ő az egyetlen, aki képtelen normális együttműködésre másokkal. Az a megoldás, amit csinálni akar - kerítés, határzár, stb. - nem megoldás, ezt minden normális ember tudja. Azzal csak áthúzzuk a dögöt máshova. Attól még jönnek ide Európába, és mivel mi is Európában vagyunk, továbbra is érint bennünket. A normális emberi bánásmód a menekültek többségét normális emberi viselkedésre készteti az eltérő származási kultúra ellenére. Ha ellenségként, embertelenül bánunk velük, akkor ellenségként fognak viselkedni. Ezt mindenki tudja, csak a Vezér nem. Miért nem mondja meg Neki valaki? Vagy Ő is tudja, csak kell valaki ellenség, mert különben kiderül, hogy Ő vezetőnek teljesen alkalmatlan, csak vezérnek jó(?), de ahhoz ellenség kell? Belföldön nincs ellenfél, akiből ellenséget lehet csinálni - a gyenge demokratikus ellenzék nem az, a Jobbikkal meg szinte már együtt dolgoznak - ezért kell külföldi ellenséget találni. Csak ezzel a stílussal lassan kiírja Magyarországot a kultúrállamok sorából. Sokat kell majd dolgoznia a Magyar Köztársaságnak(!) azért, hogy újra normális, egyenrangú államnak tekintsen bennünket a világ normálisabb része. Azon meg el lehetne gondolkodni minden hívőnek, hogy nem is olyan régen, amikor még a közelkeleti államoktól próbált a Vezér pénzt szerezi, akkor semmi baja nem volt az iszlámmal. Akkor most hogy van ez a nagy nemzetféltés? Akinek sok pénze van, az jöhet, aki szegény és csak az életét próbálja menteni, az akadjon fenn a kerítésen? Éljen a keresztény (????) Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!