Migráció: az európai szemforgatás-bajnokság győztese Mariano Rajoy

2015. szeptember 22. 15:50

Kikiálthatjuk a migráció-ügyi kettős mérce, álszentség és szemforgatás Európa-bajnokságának győztesét. Mariano Rajoy Brey spanyol miniszterelnök elítéli a magyar rendőrség röszkei migránstömeg-oszlatását, miközben saját országának rendőrei nap mint nap ezt teszik Spanyolország afrikai külbirtokainak erődített falain.

2015. szeptember 22. 15:50
Rajcsányi Gellért
Mandiner

mariano_rajoy.jpg

Sok versenyző volt már eddig is a politikai paletta minden oldaláról és Európa minden országából, de most kikiálthatjuk a migráció-ügyi kettős mérce, álszentség és szemforgatás Európa-bajnokságának győztesét. Aki nem más, mint a spanyol miniszterelnök, aki történetesen nem egy szocialista ájtatos manó, hanem Mariano Rajoy, a konzervatív Néppárt vezetője.

„Nem értek egyet azzal, amit a magyar kormány tesz”mondta a spanyol miniszterelnök az Onda Cero nevű rádiócsatornának adott interjújában kedden, először kommentálva nyilvánosan a magyarországi migrációs intézkedéseket. Mariano Rajoyt a műsorban arról kérdezték: mi a véleménye a magyar kormány politikájáról, illetve arról, hogy a menekültekkel szemben vízágyút és könnygázt használtak a határon. „Én ellene vagyok” – jelentette ki a spanyol kormányfő, hangsúlyozva, hogy a menekültválság hatalmas probléma, ugyanakkor életekről és emberi lényekről van szó. „Szerintem a legfontosabb ebben az életben az emberi lény, és az ő alapvető jogai. Az első az élet, a szabadság, és mindaz, amit elismer bármelyik civilizált alkotmány” – fogalmazott. „A menedékjog valami olyan, ami az európai civilizáció génjeiben van” – mondta. Hangoztatta, hogy a politikai üldözöttek és a háború elől menekülők megérdemlik a figyelmet és támogatást.

Mindez szép és igaz és jó, amit Rajoy miniszterelnök mond. De különös egy olyan ország konzervatív kormányfőjétől hallani a magasztos szavakat, amely Magyarországnál már sokkal régebb óta ki van téve a folyamatos migrációs nyomásnak, és amely már eddig is, ha kellett, rendőri erőszakkal reagált a nyomásra.

A migrációs nyomás Spanyolország észak-afrikai, Marokkóval határos külbirtokain, Ceuta és Melilla városaiban konkrétan folyamatos ostromállapotot jelent, ami ellen hosszú-hosszú évek óta egyre magasabb kerítésekkel és egyre összetettebb biztonsági rendszerekkel védekeznek. És ha kell, pont a Rajoy által kritizált könnygázzal meg gumibotokkal is. Mindez Rajoy miniszterelnöksége alatt, Spanyolország (és az Európai Unió) területén.

Mi ez, ha nem a szemforgató, álszent kettős mérce minősített esete?

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2015. szeptember 23. 09:38
Sajnos,a konzervatív politikai vezetők között is vannak szar alakok. Egy mentsége lehet Rajoynak, hogy félretájékoztatták. A liberális média világszerte hamis híreket, rágalmakat közöl hazánkról. Márpedig egy amerikai vagy angol, francia világlapról, TV-ről, rádióról sokan el sem tudják képzelni, hogy ilyesmit művel. A magyar kormánynak szerintem korrekt anyag megküldésével tájékoztatni kellene Rajoyt, és felszólítani, hogy a megfelelő fórumokon vonja vissza hamis állításait. Másfelől közhírré tenni a világsajtóban ezt a magyar lépést. Még egy megjegyzés a liberális média hamisításairól. Ennek több haszna is van. 1) Bizonyítja az Ulfkotte könyvében írtak igazát. Soha többé nem fogunk hinni ezeknek a világhírű szemeteknek. 2) Megerősít bennünket igazunk tudatában.Mert ha nem lenne igazunk, nem kellene nekik hazudni rólunk.
marós
2015. szeptember 23. 07:05
Azt hittem, hogy az Eu politikusai normálisak, ugyan az történik, mint trianonban, a kicsi és gyenge országokat pofozzák, miközben a szolidaritás bajnokainak nevezik magukat azok, a vezető politikusok, akik semmit nem tesznek Európa jövője érdekében.
áfonya
2015. szeptember 23. 01:05
Az egész Európa fogjon össze űzze ki a betolakodó terroristákat.Nem szentírás a dölyfös eu parancs se usa diktátuma. Amerika megtámadná Európát mert nem fogadja be a terroristáit .
áfonya
2015. szeptember 23. 00:51
Fegyverrel meglehet állítani a megszállókat ,de hát az eu Amerika nem is akarja ..Európa 500 millió lakosa birka módra nézi hogyan pusztítják el Európát a hihetetlen kiváltságokat kedvezményeket élvező 30 ezres brüsszeli dölyfös kiskirályok. http://www.utolag.com/EU.htm Azok jönnek humánus mesével akik anno ember milliókat irtottak ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!