Vándorlás a megoldás felé

2015. szeptember 16. 10:37

Az eddig jellemző számonkérő, vádaskodó, erkölcsileg negligáló pozícióból nemcsak a perspektivikusok véleménye, hanem a magyar kormányfő is egyre elfogadottabb vezetővé válhat.

2015. szeptember 16. 10:37
Perlaky-Papp József
Kreatív Online

„A politikában, úgy tűnik, a perspektivikusok véleménye kerülhet helyzetbe.

Mire megépül a kerítés és a fegyveres határőrizet szolgálatba áll, könnyen lehet, hogy a néhány héttel még kockázatos döntésnek tűnő akcióból elfogadott reakció válik. A témát nemcsak a többi tagállam bevándorlási döntései, hanem az összeurópai döntések is újra fogják keretezni, ezáltal újraértelmezni. Az eddig jellemző számonkérő, vádaskodó, erkölcsileg negligáló pozícióból nemcsak a perspektivikusok véleménye, hanem a magyar kormányfő is egyre elfogadottabb vezetővé válhat.

Aki képes az ügyek menetét, annak változását látni, az nemcsak a politikában erősödik meg, hanem az élet más területén is »guruvá« válik.

Jelenleg ez a téma evolúciójának a tendenciája, ez az európai széljárás. De minden változhat, sokfelől támadhat még fel a szél. Az biztos, hamarosan a téma is teljesen kifejlődött állapotába ér.

A definiáló, legitimizálódó, polarizálódó, identifikáló fejlődési út végén jöhet a megoldás. A probléma feloldódhat egy másik nagyobb témában is. Vannak erre utaló jelek. Felvetődik az Európai Unió érték- és vezetési válsága, a németek pedig már a dublini és a schengeni egyezményt is egy időre felfüggesztették. Tehát korábban szilárdnak hitt pozíciók változnak. Mindenesetre látens vagy végleges megoldás közelébe értünk.

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 16. 11:47
Minél előbb kéne eldőlnie a dolgoknak, de nem bízom a gyorsaságban, mert európa vezetői húsz körömmel kapaszkodnak pozíciójukba és nem fogják belátni, hogy tévedtek. Az jobb lenne, ha a választók mondanának minél előbb véleményt.
Nannyó
2015. szeptember 16. 11:23
Ja, az EU vezetési válsága... Várjuk Juncker, Merkel és az osztrák kancellár lemondását. Nem ők fogják megoldani a migrációs válságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!