Háború a stadionnál

2015. szeptember 07. 14:53

m értem, mi abban a jó (és főleg mitől hazafias cselekmény), ha tagbaszakadt emberek a mérkőzés ürügyén végigrandalíroznak a városon.

2015. szeptember 07. 14:53
Lukács Csaba
Magyar Nemzet Online

Tartok tőle, hogy a pénteken elvesztegetett két pontot még nagyon fogjuk sajnálni a végelszámolásnál, de ez igazán csak a focirajongóknak fáj. Az viszont már egész Budapestnek, ami a meccs előtt, alatt és után történt a stadion közelében és a belvárosban.

Nem értem, mi abban a jó (és főleg mitől hazafias cselekmény), ha tagbaszakadt emberek a mérkőzés ürügyén végigrandalíroznak a városon. Leáll miattuk a forgalom az Üllői úton, az út menti félősebb boltosok hirtelen lehúzzák a redőnyt (volt olyan kis üzlet, ahova bementek sörért, aztán elfelejtettek fizetni), végül kiprovokálnak jó néhány összecsapást a Népliget környékén a rendőrséggel. Nem hiszek nekik, amikor azt mondják, hogy a rendőrök a hibásak a csetepatéért. Végignéztem az Üllőin végigvonuló »fekete sereget«, akik közül sokan sálakkal-maszkokkal takarták el az arcukat. Valószínűleg nem az autók füstje miatt tettek textíliát az orruk elé, hanem a későbbi rendőrségi azonosítást akarták megnehezíteni. Minden gesztusukon látszott, hogy balhét akarnak, és ez menetrend szerint meg is érkezett: a Police.hu összesítése szerint a rendőrség végül ötvenegy főt állított elő, többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközökkel való visszaélés, valamint jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt.

Nem értem, mire büszke az, aki közlekedési táblákat tép ki, vagy kukákat borogat fel és dob a rendőrök felé, mert azok nem hagyják őt kedve szerint randalírozni. Mire jó, ha összetörnek rendőrautókat? Az ő adójukból is fogják kifizetni a javítását. Mitől férfias cselekmény felgyújtani egy civil rendszámú autót, nyelni órákon át a könnygázt, oda sem figyelve az éppen zajló mérkőzésre? 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. szeptember 07. 19:32
Mennyire tipikus: ahol egy csajszi beszólt az agyhalott náciknak, azok besértődtek, és 500 kommentig meg sem álltak. Ezek a mélymagyar barmok meg nem sokakat érdekelnek.....
marko11
2015. szeptember 07. 19:00
Ezek az "urak" a fogyasztói társadalom melléktermékei. Én du. 3 ó-kor találkoztam velük a Deák téren. Akkor még csak az italozást kezdték.
Tintamin
2015. szeptember 07. 16:15
160.000 menekult fel ev alatt n okozott annyi kart, mint ez az igazmagyar ultrataho csurhe ket ejszaka alatt. A magyar rendorseg asszisztalasaval. Mikozben Orban bent szotyizott, P. Gengszter Sandor pedig a Balcsin nyaralt. Felelos kormanyzas? MUHAHAHAHAHAH!!
Fakutya Vigyora
2015. szeptember 07. 15:24
A legtöbb családnak nincs módja sportoltatni fiúgyermekét: sem ideje, sem pénze nincs rá. Ingyenes tömegsport a fölös energia levezetésére, vagy sorkötelezettség - az osztrákok is annak megmaradása mellett szavaztak nemrég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!