Faymann kérjen bocsánatot Orbántól!

2015. szeptember 30. 09:16

A saját határok őrzése és annak a meghatározása, hogy egy országban ki telepedhet le, alapvető jog. Semmit nem változtat ezen, ha minden illegális bevándorlót és menedékkérőt „menekültnek” neveznek át. Interjú.

2015. szeptember 30. 09:16
Heinz-Christian Strache
Magyar Nemzet

„– Az FPÖ politikusai, köztük ön is, a saját osztrák testvérpártjánál, az ÖVP-nél is jobban dicsérik az Orbán-kormányt. Néhány nappal ezelőtt a parlamenti felszólalásában is ezt tette. Egészen pontosan mit becsül az Orbán-kormányban? Kormányfőként ön is építene határzárat, mint ahogy a sajtóközleményekben is szerepel?

– Látva a növekvő káoszt, amelyet az osztrák szövetségi kormány fejetlen és felelőtlen politikája okozott – összhangban az európai intézményekkel –, azonnal irányváltásra van szükség. Egyedül Magyarország tartotta be a nemzetközi egyezményekből és az EU-s szerződésekből eredő kötelezettségeit, és próbál – elsősorban Ausztria és Németország mint az illegális bevándorlók áradata számára leginkább vonzó terület érdekében – rendezett határellenőrzést fenntartani.

A saját határok őrzése és annak a meghatározása, hogy egy országban ki telepedhet le, minden demokratikusan irányított nép alapvető jogaihoz tartozik. Semmit nem változtat ezen, ha minden illegális bevándorlót és menedékkérőt »menekültnek« neveznek át. Werner Faymann osztrák kormányfőnek a lehető leghamarabb bocsánatot kellene kérnie a magyar miniszterelnöktől, Orbán Viktortól a kínos beszólásáért.

– Találkozott már Orbán Viktorral? Amennyiben igen, mi volt a benyomása?

– Sajnos még nem részesültem ebben az örömben, de szívesen találkoznék vele.

– Néhány évvel ezelőtt voltak kapcsolatépítési, közeledési próbálkozások az FPÖ és a Jobbik között, amelyek kudarcba fulladtak. Ön és Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front európai parlamenti képviselője többször is hangsúlyozta, hogy nem kívánják a közös pártcsaládjukban látni a Jobbikot. Mik a problémás pontok a magyar és az osztrák nemzeti radikálisok között?

– Semmilyen kapcsolatunk nincs a Jobbikkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2015. szeptember 30. 20:28
Egy olyan ország vezetője,aki együtt pózol Conchita Wurst nevű génhibás egyeddel,attól mit várunk?
hátakkor
2015. szeptember 30. 19:09
"Semmilyen kapcsolatunk nincs a Jobbikkal.” persze, elég más kávéház. Az iszlám az emberiség utolsó reménye – mondta Vona Gábor
balbako_
2015. szeptember 30. 15:25
Orbán Viktor immáron megkerülhetetlen politikus Európában.
Zsusztina
2015. szeptember 30. 11:01
Na jó, jelenleg Strache Faymann, meg a mostani szoci polgármester mellett a kisebbik rossz. Szóval csak óvatosan haverkodjunk vigyorival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!