Ujj-kor

2015. szeptember 03. 17:56

És mindent elmond az új korunkról, amikor fotelben ülve, európai, fehér, keresztény emberek, életerős fiatalok ülnek, és harcolnak, a számítógép előtt.

2015. szeptember 03. 17:56
György Attila
Tarquinius, Szindbád, Attila

„És  mindent elmond az új korunkról, amikor fotelben ülve, európai, fehér, keresztény emberek, életerős fiatalok ülnek, és harcolnak, a számítógép előtt. Közösségi hálózatokon. »Fotelhuszárok«, nevük is van. És nem jönnek rá: nem ugyanaz a gesztus a kattintás és a ravasz. Tényleg, sorkatonaság hiányozna ide, élő tapasztalat: és igen, hüvelykujj. »Megfogni a munka végét« – hogy maradjunk a képletes magyar nyelvnél.


Majd eljön – illetve eljött – a pillanat. Amikor az értelmesebbje még meg tudja kérdezni majd: hogyan kell kibiztosítani ezt a géppisztolyt? 

Nem mutatóujjal. Hüvelykujjal.

Hát, minden kornak vége van. És lesz, ahogy lesz, de ha hiszünk a történelemnek: következetes marad. És mi következik a mutatóujj után? Európa jövője?

A középső ujj. Igen, az. Amivel bemutatunk. Meg vagyunk b.va.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!