„A 2013-as és 2014-es évjárat Áts Károly munkája, aki büszkén kiáll a borsor mellé és felvállalja. Ez érezhető volt előadásának mondanivalójából, illetve módjából is. Állandó kérdéseket várt, hogy visszacsatolást kapjon a munkájukról. A célt elérte a főborász. A borok igazolták őt.
Bevallom az első három tételnél még bizonytalan voltam, a borok tiszták voltak és technológiailag kifogástalanok, de a plusz élmény elmaradt. A Prémium száraz furmint, valamint a dűlőszelektált Kővágó furmint már mutatta a fajtát és a dűlőkaraktert egyaránt, mély gondolkodásra késztetett mindenkit a kóstolásuk. Az édes borok frissességet hagytak maguk után, köszönhetően a sav-cukor megfelelő arányának és a gyümölcs aromáknak. A Szarvas aszú, Áts Károlytól jól megszokott módon, nem nehéz, de komplex és az ízek végtelen rétegződése egy rejtvény volt, a különleges alkalmak bora.
Az előítéletek, amelyek körbeveszik a Kereskedőházat lassan enyhülnek.”