Embercsempész a kormány?

2015. szeptember 12. 10:21

Magyarország kormányát persze senki nem fogja embercsempészéssel meggyanúsítani. Ausztriáét sem, noha ugyanazt teszi, amiért korábban országa egyik bírósága nyolc hónapot mért egy magyarra.

2015. szeptember 12. 10:21
Fekete Gy. Attila
Népszabadság

„Kormányunk a migránsok buszos utaztatására azt mondta: egyszeri eset. Az idézett bírósági határozat szerint ez is elég azonban a bűnszervezetben elkövetett embercsempészet megállapításához. Hiszen ha valakiről, a kormányról feltételezni kell: tisztában van azzal, hogy az illegális bevándorlók csak bűnszervezetek segítségével juthattak át országok és határok sokaságán.

Magyarország kormányát persze senki nem fogja embercsempészéssel meggyanúsítani. Ausztriáét sem, noha ugyanazt teszi, amiért korábban országa egyik bírósága nyolc hónapot mért egy magyarra. Pedig amit tesznek, nem felel meg a vonatkozó nemzeti és uniós jogszabályoknak, akárhány sajtótájékoztatón hangoztatták is a hatóságok saját működésük törvényességét.

Ahol Merkel kancellár ígérete, az osztrák államtitkár és a magyar nagykövet titkos paktuma simán felülírhatja az amúgy betarthatatlan uniós és nemzeti jogot, ott bármi megtörténhet. Egy vaskalapos rendőr és ügyész bármikor indíthat eljárást akár a menekültek legjámborabb segítői ellen is. Főleg, ha szólnak is neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. szeptember 13. 04:46
Továbbra is okádja a moslékot a vörös rongy népszabadság és ez a korcs fekete-patkány. Akkora barom vagy fekete-patkány, hogy azt el se lehet mondani. Az embercsempészek pénzért viszik a migránsokat miközben a magyar kormánynak hatalmas összegekbe kerül a migránsok szállítása. Feltudja fogni a külömbséget a patkány agyad?
atila68
2015. szeptember 12. 12:33
Te melyik hülyét helyettesítő hülye vagy?
Berecskereki
2015. szeptember 12. 12:31
Ha a hülyeség fájna a szerző ordítana. Embercsempészet az, ha valaki az egyik országból a másik országba olyan személyt/személyeket szállít, akinek/akiknek nincs beutazásra jogosító okmánya. Szigorúbb a büntetés, ha ezt anyagiakért teszi. "Az embercsempészetet az osztrák törvények két évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, de öt évet is kaphat érte, akiről kiderül, hogy üzletszerű tevékenységként folytatta, vagy embertelen körülmények közt szállította az érintetteket." Ez történt a következő linken olvasható tudósítás szerint. http://24.hu/kulfold/2015/08/03/embercsempeszetert-iteltek-el-ket-magyart-ausztriaban/ A magyar kormány nem Németországba szállította a migránsokat, hanem a határon lévő városba. Semmilyen titkolódzás sem volt, mert Merkel előre bejelentette, hogy Németország regisztráció és ellenőrzés nélkül fogadja a migránsokat és a szükséges regisztrációt, ellenőrzést ők fogják elvégezni. A migránsokat pedig az osztrákok szállították az osztrák határtól és nem a magyar kormány. Ausztria és Németország a Dublin. III.-ban foglaltakat függesztette fel, ha úgy tetszik az ebben foglaltakat sértették meg. Mondhatnánk; Na és? Ennyit érnek a nemzetközi megállapodások. Idegen személyek okmányok nélkül keresztbe-kasba járhatnak az Európai Unióba. Ez ellentmond a balliberális felfogásnak? Annak ne, legfeljebb a józan észnek. Mit tehettünk, ha az unió vezetésében és a balliberális attitűdben ez utóbbi hiánycikk.
zolka50.50
2015. szeptember 12. 12:05
Mit gagyog ez a hungarofób buzi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!