Jó tanácsért antiszemita karikatúra-csokor – Örülünk, Vincent?

2015. szeptember 10. 19:07

Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy a Vincent-stábot a progresszió sok nagy és nemes ügye közül különösen a statuálás aktuális kérdései foglalkoztatják.

2015. szeptember 10. 19:07
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

hasan_abadi_gancs_es_beke.png

Köszönettel fogadtuk az Örülünk, Vincent? blog Őrjöng a jobboldali sajtó című bejegyzésének utolsó két bekezdésében megfogalmazott leheletfinom utalást, az önzetlen, jó tanácsot. Mi nem szoktunk ugyan se akasztásról, se lincselésről fantáziálni, de megértjük, hogy a Vincent-stábot a progresszió sok nagy és nemes ügye közül különösen a statuálás aktuális kérdései foglalkoztatják. Hogyan is ítélhetnénk el ezért bárkit?

Mivel látjuk, hogy a poszt szerzője nagy tisztelője a gáncsolós-vízbefulladós arab propagandakarikatúra alkotója, Hasan Abadi munkásságának, ezért – ha tetszik, az utolsó szó jogán – a művész úr tekintélyes antiszemita és Izrael-ellenes propagandarepertoárjából válogatva köszönjük meg a szép példabeszédet, és a könyörtelenül demokratikus fellépést a gyűlölet ellen (van benne akasztós is!):

 

hasan_abadi_vizkopo.png

 

hasan_abadi_beke.png

 

hasan_abadi_bekegalamb.png

 

hasan_abadi_raketak.png

 

hasan_abadi_tini_ninja_palesztinok.png

 

hasan_abadi_a_templomhegyen.png

 

hasan_abadi_fejloves.png

hasan_abadi_akasztas.png

 

P.s.: A művész urat a menekülő muzulmán testvérekkel való erőteljes szolidaritás mellett nem foglalkoztatják kevésbé a statuálás aktuális kérdései sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zöldalma
2015. szeptember 11. 09:40
Az arabok és a csatlós nyugati libbant média hasonló módon vezeti meg a világot a magyarországi menekült kérdésben, ahogy azt teszik és tették Izrael esetében. Sok embernek csak most esik le.
MZ/X
2015. szeptember 11. 08:54
Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó regggggeeeeeeeelt Euróóóóóóóóóópa!!!!
Berecskereki
2015. szeptember 10. 21:49
Videó a migránsok erőszakosságairól http://www.hirado.hu/2015/09/10/barkivel-megtortenhet-veli-a-negy-migrans-altal-inzultalt-fiatal-no/
Lorpo
2015. szeptember 10. 21:40
A vincent megtalálta méltó helyét a tumblin. Ott ahol facebook kommentekre vadászva, felkutatják az illető munkahelyét, és kirúgatják. Persze a haladás nevében. Az illetőnél persze fel sem merül, hogy ideges, elkeseredett, traumatizált, ilyen csak az illegális bevándorlóknál fordulhat elő. Egy facebookon ejtett kétségtelenül védhetetlen komment miatt munkanélkülivé tettek egy magyar nőt. Akinek talán gyereket/gyerekeket kell eltartani. Igen, ők azok akik féltették a sajtó és szólás szabadságot a gonosz náciktól. És nincs felháborodás, nincs elhatárolódás, nincs semmi. Csak helyeslés, és még több megaláztatás. Egy magyar csak kussoljon, dolgozzon. Egy fáradt napon pedig véletlenül se adja ki dühét a neten, mert jön a belpesti gondolatrendőrség, és elveszíti állását. 2015. Basszátok meg, ha nektek ez a szép új világ, akkor inkább maradjon orbán. http://deadheadingcrew.tumblr.com/post/128700247070/halvadasz-criticalengine-ramboharom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!