Nyissuk ki egy kicsit a megye kapuit

2015. szeptember 30. 08:55

Rájöttem, hogy az uniós bürokratikus közeg számomra egy kicsit unalmas, én pedig olyan munkát szeretek inkább végezni, aminek látható, kézzelfogható eredménye van. Nos, Brüsszel nem ilyen volt. Interjú.

2015. szeptember 30. 08:55
Balázsy Péter
Nyugat.hu

Talán nem mi vagyunk az egyetlenek, akik nem tudják, hogy mivel foglalkozik pontosan egy megyei jegyző. Miből áll a munkaköre?

Egyrészt vezetem az önkormányzati hivatalt, ahol olyan klasszikus menedzsmenti feladatokat látok el, mint például a hivatali csoportok, osztályok irányítása, a közgyűlési munka előkészítése, az ott született döntések végrehajtása, emellett pedig különböző, a megyét érintő stratégiai fejlesztési irányokkal foglalkozom, különböző ágazati programokban való részvétel lehetőségével vagy határon átnyúló projektekkel. Másrészt mint megyei jegyző a Vas Megyei Választási Irodának vagyok a vezetője. Ez a feladat meglehetősen időszakos, négy, illetve ötévente vannak választások, ehhez jönnek az esetleges időközi választásból adódó feladatok. (…)

Lett volna lehetősége külföldön elhelyezkedni a szakmában?

Igen, azt gondolom, akár hosszú távon is dolgozhattam volna külföldön. Egy időre el is helyezkedtem, ugyanis 2011-ben Brüsszelben dolgoztam az Európai Parlamentben a soros magyar elnökség idején. Amikor odakerültem, azt gondoltam, hogy sokáig ott maradok majd. Nagyon magas kezdő fizetések vannak arrafelé, kényelmes élet, nemzetközi a közeg.

Miért döntött mégis inkább Magyarország mellett?

Egyrészt rájöttem, hogy az uniós bürokratikus közeg számomra egy kicsit unalmas, én pedig olyan munkát szeretek inkább végezni, aminek látható, kézzelfogható eredménye van. Nos, Brüsszel nem ilyen volt. Ettől tekintve nagyon hasznos volt az ott töltött idő, sok mindent tanultam, és rengeteg kiváló embert megismertem. Másrészt, ha őszinte vagyok, honvágyam volt, nagyon hiányzott a családom és a barátaim. Mérlegelnem kellett, hogy mi a fontosabb: egy-két éven keresztül havi több ezer eurót keresni, és annak a pozitívumait elszigetelten, egyedül megélni vagy visszajönni Magyarországra a szeretteimhez.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!