Tíz őszinte mondat Tokajról

2015. szeptember 11. 11:31

Én annyira hiszek Tokajban, hogy még saját vállalkozásom is van benne. Pedig nem a nulláról, hanem mínusz húszról kell felállnunk.

2015. szeptember 11. 11:31
Áts Károly
Vinoport
  1. „Ha az átlagos fogyasztó megszeret egy márkát, egy bort, nem fogadja el, hogyha az a következő évben ezért vagy azért nem ugyanolyan. A mi feladatunk, hogy 95 százalékos pontossággal azonos alapborokat készítsünk minden évben.
  2. Én annyira hiszek Tokajban, hogy még saját vállalkozásom is van benne. Pedig nem a nulláról, hanem mínusz húszról kell felállnunk.
  3. Voltak már cégek, ahol mínuszról indultam, de sokmindennel megküzd az ember, ha tudja, hogy mit szeretne.
  4. Szeretnék részese lenni annak, hogy Tokaj elindul a méltó útján.
  5. Most az út elején vagyunk, a hitelességünket kell megteremtenünk.
  6. Akármilyen az évjárat, vagy a furmint vagy a hárs, az egyik mindig szép. És a sárgamuskotállyal mindig lehet színesíteni.
  7. Három vagy öt év hordó - húsz év után ugyanaz, csak Tokajban készüljön és aszú legyen.
  8. Önök tudják, hogy mi a különbség egy 4, egy 5, vagy egy 6 puttonyos aszú ízvilága között?
  9. A tokaji esszenciában már benne van a karácsony, a meghittség, megjelennek a gyertyafények. Ezt egyszer minden embernek meg kell kóstolnia.
  10. Szeretnék majd egyszer egy diófa alatt pipázni. De még nem ültettem el azt a diófát.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2015. szeptember 20. 23:55
Ars poeticának sem utolsó. Kitartást, hitet, és magabiztosságot kívánok ehhez a küldetéshez. Ahogy a Kerház borainak értékeléséről szóló cikkhez kommenteltem: A Kerház feladata nem a csúcsok csúcsainak megmászása, nem az egyszeri és kivételes tökéletesség hajszolása, hanem Tokajhegyalja színvonalas, megfizethető, és ÁLLANDÓ minőségű megmutatása a borvidéket először felfedezők és alkalmi borivók számára. És amikor már valaki beleszerelmesedik Tokaj szépségeibe, várja őt Mád és Tállya, Szepsy és Demeter. És még valami, ami legalább ilyen fontos feladata integrátorként: a boltokban meg nem jelenő, de a helybeli, vidéki turizmus derékhadát adó kis pincék, borászatok technológiai kultúrájának fejlesztése, a rossz tradíciók kigyomlálása, a kistermelők tudással, technikával, értő kezekkel segítése, mert Tokajban nem csak minőséget kell teremteni, hanem minőségi mennyiséget is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!