…EZEK…

2015. szeptember 03. 16:53

A különböző közel-keleti demokratikus szervezetek mindegyike foglalkozott az afgán ópium heroinná finomításával.

2015. szeptember 03. 16:53
Aristo
Aristo

„A nagy déli kikötőváros már a 2010-es években is a legnagyobb muzulmán enklávé volt, a 2015-18-as bevándorlás után pedig az első muzulmán többségű európai várossá lett. A várost a 9. században egyszer már elfoglalták a muzulmánok és a hittudósok szerint, ami egyszer az iszlámé volt az örökre az is marad, bármi történjék ezután. Minden rendben volt tehát. A rendőrség, a rendfenntartók már régen letettek róla, hogy bármiképpen beavatkozzanak az itteni eseményekbe. A 2000-es években a város polgármestere még a hadsereg segítségét kérte a bandák ellen, erre azonban természetesen nem került sor, mert ez sértette volna bűnözők emberi jogait.


A »muzulmánokat a rendőrségbe« kampány lett végül is a megoldás. A város rendőrsége mostanra kizárólag muzulmánokból állt, a parancsnokig bezárólag, így fennmaradt a rendőrség, a közigazgatás látszólagos hatalma, viszont nem is lövöldöztek a rendőrökre. A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt. Látszólag. Valójában a várost – az európai kábítószer kereskedelem déli kapuját – a kábítószercsempész bandák uralták és rajtuk keresztül az IS. A különböző közel-keleti demokratikus szervezetek mindegyike foglalkozott az afgán ópium heroinná finomításával – az utat a Palesztin Felszabadítási Front taposta ki még a ’70-es években – valójában ez volt a fő bevételi forrásuk, ám az elmúlt évek során az IS fokozatosan legyőzte, beolvasztotta őket és rátette kezét az egész termelésre és forgalmazásra. Az Afganisztánból induló nyers ópium az ő kezükön keresztül jutott el a nyugat-európai fogyasztók vénájába. Legyőzték vetélytársaikat, az olasz, az orosz és az albán maffiát. A folyamat roppant véres volt, ám mostanra a helyzet rendeződött, a piacot felosztották és kikötő virágzott. Minden kerületben meg volt az a szervezet, aki ellenőrizte a rendet és a zökkenőmentes üzletmenetet. Ez a szervezet adta azután a helyi rendőrséget, közintézmények személyzetét és az igazságszolgáltatást. Mindezt természetesen az állam törvényeinek betartásával és a hatóságok behunyt szeme előtt.

Miközben az előző napon a nagyvárosokban zajlottak a »sajnálatos rendőri túlkapások« – ahogyan a mainstream sajtó nevezte – a kikötővárosban nyugalom honolt. Itt is volt felvonulás, tömeg, táblák, mindez békésen és utána közös imára borultak a hívek az utcákon és tereken, majd mindenki szépen hazament.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2015. szeptember 03. 22:03
Jó kis írás Aristóé. Tetszik. Szerintem csak egy kis tévedés van benne. Mégpedig az, hogy azok a fegyverek már itt vannak, Európában. Most pedig az emberek jönnek a fegyverekhez.
kulalak
2015. szeptember 03. 21:33
"2015-18-as" - huh. Ne legyen igazad.
bolá
2015. szeptember 03. 20:03
A Mandi már megint csak egy részt ajánl. Ez egy sorozat egy darabja.
C.Dömötör
2015. szeptember 03. 19:34
Kedves Aristo, marhaba! Nehogy félreértse, marhaba hallót jelent szírül. Ezt ma tudtam meg a Langenscheid (online, ingyenes!) szír-német szótárból, amely augusztus óta segít a jobb megértés érdekében. A legfontosabb szavak, és mondatok, kvázi amit egy európainak tudnia kell. Mondjuk az, hogy az ,,angolna" szó az előkekő 23-k helyen található, kissé meglepett, még a ,,segítség", és a ,,szeretlek" előtt, de hát én nem értek hozzá. A mai írásában van egy apró tévedés, már ami a heroint illeti, az ugyanis az amerikai barátaink kezében van, és nem hiszem, hogy valaha is lemondanak róla. Amióta az USA védi az afgán demokráciát azóta 80%-l nőtt a termelés, amit az olasz maffia, és más titkosszolgálatok segítségével értékesít. Úgyhogy az afgánok abból nem igen profitálnak, bár a táliboknak fizetnek az amerikaiak egyfajta védelmi összeget, hogy akadálytalanul folyhasson a termelés. Különben jó írás! Barak allahu fik! Isten áldja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!