Iszonyat

2015. augusztus 30. 14:52

Magyarországnak nincs felelőssége a menekülthullám elindulásában, előnyre pedig nem tesz szert, jelenleg a szűrő szerepét látja el az EU szempontjából.

2015. augusztus 30. 14:52
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Magyarországnak nincs felelőssége a menekülthullám elindulásában, előnyre pedig nem tesz szert, jelenleg a szűrő szerepét látja el az EU szempontjából.

Elkeserítő, hogy még mindig csak arról szólnak a hírek, hogy az Európai Bizottság asztalán több megoldási javaslat fekszik, miközben nem működik a közös határvédelem, nincs regisztrációs rendszer, megbukott a dublini megállapodás és a kvótarendszer. És lám, az uniós rendetlenségben a gátlástalan üzleti szellem megszervezte a saját kegyetlen rendjét, ahol az emberéleteket és a menekültkérdést pusztán üzleti szempontból nézik. (…)

Miközben tagállamok már a hadsereg bevetését fontolgatják, a menekülttáborokban tarthatatlan a helyzet, Juncker örömhírként tálalja, hogy »a bizottság néhány javaslata már támogatásra talált«, de csúcstalálkozót, legalábbis szerinte, a témában nem kell tartani, mert abból volt elég, talán novemberre szerveznek egyet. Nem tudni, hol él ez az ember, a luxemburgi offshore-ozáson kívül ért-e valamihez, józan állapotban írta-e az összefoglalóját a menekültügyről, de már a gondolat is riasztó, hogy 508 millió uniós állampolgár (és a menekültek) sorsa bármilyen szinten is függhet tőle.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. augusztus 31. 08:37
Hát ha az Uniótól függ és attól, hogy muszáj Magyarországnak betartania amit az Unió kér - és közben gyalázzák Magyarországot mert betartja a szabályokat - akkor ebből baj lesz. Laurent Fabius francia külügyminiszter már megkezdte a gyalázkodást a magyar kormány ellen. Van bőr a képén, hiszen egyrészt zsidó, másrészt ők is hozzájárultak ahhoz, hogy Líbia és Szíria ide jusson..miniszterelnökként egy év alatt bukott meg, igaz akkor még Mitterand tartotta a gyeplőt Franciaországban, most meg Hollande és Valls, egyik hülyébb mint a másik..és ki nem találják, kikből áll szinte az egész kormány, akiknek Franciaország egyébként a melegházasság engedélyezését is köszönheti..ez volt a legfontosabb és legelső törvény amit hoztak..Líbia, Szíria bombázása és Kadhafi meggyilkoltatása mellett.
kálmi
2015. augusztus 31. 07:46
Az egész problémának az a gyökere, amit Szabó Anna leírt "Nem tudni, hol él ez az ember, a luxemburgi offshore-ozáson kívül ért-e valamihez, józan állapotban írta-e az összefoglalóját a menekültügyről, de már a gondolat is riasztó, hogy 508 millió uniós állampolgár (és a menekültek) sorsa bármilyen szinten is függhet tőle.” És függ tőle és a többi semmirekellő bizottságtól, siserahadtól. Már rég tiltakoznia kellett volna az uniós polgároknak a gittegylet ellen! De tényleg némán megyünk a vágóhídra.
polnemkor
2015. augusztus 30. 19:12
E szerint a terv szerint ez egy olyan terület lenne (a s z e r b határ mellett!!), amely területenkívüliséget élvezne, ahol nem működhetne a magyar állam szuverén módon! Gondoljátok végig ezt! Miről is tanácskozhattak ellenségeink a napokban?
Rabonban
2015. augusztus 30. 18:49
Szűrő? Csak nehogy elduguljon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!