Sormás még egyeztet a Belügyminisztériummal a menekülttáborról

2015. augusztus 15. 16:47

Sormás polgármestere azt szeretné elérni, hogy ne az eredetileg kijelölt helyszínen, hanem attól 3-4 kilométerrel távolabb, a volt honvédségi lőtér területén létesüljön a menekülttábor. Egyelőre nem született megegyezés, az egyeztetések tovább folynak.

2015. augusztus 15. 16:47

Nincs megegyezés, de folyamatos az egyeztetés a Belügyminisztériummal a Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomás ügyében – közölte szombaton a zalai település polgármestere az MTI-vel. Pőcze Edit (független) közleménye szerint megtévesztő és valótlan információk láttak napvilágot pénteken a Sormásra tervezett befogadóállomással kapcsolatban. Több híradásban is megjelent, hogy a település megegyezett a kormánnyal, de mint a polgármester írja: ez nem igaz.

Folyamatosan egyeztetünk, tárgyalunk a Belügyminisztérium illetékeseivel, csütörtökön Pintér Sándor miniszter úrral folytattunk megbeszélést, amelyen azt kértem, ne az eredetileg kijelölt helyszínen, hanem attól 3-4 kilométerrel távolabb, a volt honvédségi lőtér területén létesüljön a menekülttábor” – fogalmazott a települési vezető. Hozzátette, hogy pénteken minisztériumi szakértők terepszemlét is tartottak a megjelölt területen, „tapasztalataik alapján pedig előterjesztést készítenek, hogy a döntéshozók mérlegelhessék a Sormás által javasolt új helyszín alkalmasságát”.

Pőcze Edit kifejtette: nem született megegyezés, hiszen az egyeztetések tovább folynak, de Sormás polgármestereként azért dolgozik, hogy „a településtől a lehető legtávolabb épüljön meg a befogadóállomás”. A tárgyalások eddigi eredményeként az már kijelenthető, hogy „menekülttábor nem lesz a falu belterületén található egykori laktanyában”, illetve ígéretet kaptak a minisztériumtól, hogy garantálják a település biztonságát a tábor működési idejére.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2015. augusztus 16. 08:46
Ez egy jobbikos topik, olyan is. :)) Elvarázsolt vélemények gyűjteménye...
katus
2015. augusztus 15. 20:23
A beszédben ismertetett petíció ide kattintva tölthető le :http://plcprogramozas2.uw.hu/martonfasormas_peticio.pdf . Aláírva ide küldhető: 7720 Martonfa, Köztársaság utca 13. E-mail: [email protected] Forrás: https://kuruc.info/r/2/147045/
katus
2015. augusztus 15. 20:19
Morvai: megszokták, hogy hülyének nézhetik a magyarokat - négerrel és libsi biodíszlettel provokáltak Pécsen Morvai Krisztina jogász, EP-képviselő beszéde a martonfai tiltakozók által szervezett, 2015. augusztus 14-i pécsi rendezvényen, s helyszíni beszámolója a martonfai eseményekről. Martonfa és Sormás nem adja fel a tiltakozást a falvaik területén építendő, diktatórikus módszerekkel rájuk kényszerített menekülttáborok megépítése ellen. Az ő sorsuk Magyarország sorsa is. Ha az állam továbbra sem védi és őrzi az államhatárt, ha továbbra is lényegesen könnyebb lesz az illegális határátlépők tömegeinek belépni Magyarország területére, mint egy Fradi-drukkernek bejutni csapata mérkőzésére, akkor az amúgy is igen nehéz helyzetben lévő ország belerokkan az ebből következő elviselhetetlen terhekbe. A rendőrség szokás szerint asszisztált a provokációhoz Most kell tiltakozni, amíg talán még nem késő. A megoldás: komolyan kell venni az Alaptörvény és az egyéb jogszabályok kötelező rendelkezéseit, s az államnak gondoskodnia kell az államhatár őrzéséről, a tiltott határátlépések megelőzéséről, felderítéséről és megszakításáról. Ily módon a hazánkba jutó illegális migránsok száma jelentősen csökkenni fog, s nem lesz szükség újabb menekülttáborokra, a magyar emberek életének felforgatására. Itt az ideje a valódi rendszerváltásnak, a demokrácia és a jogállam megvalósításának. Az utóbbi lényege, hogy a jogszabályok betartása az állam és annak szervei részére is kötelező, s az állampolgárok nem tekinthetők tovább jogfosztott alattvalóknak. Az EP-képviselő asszony a kitartó lőtérfoglalók között A tüntetés végeztével az EP-képviselő meglátogatta a hetek óta egész Magyarországért kitartó lőtérfoglalókat. Régóta nem tapasztalt, fantasztikus hangulatról számolt be, és arra invitálta honfitársait, hogy látogassák meg az ország jelenlegi "műveleti területét", hiszen nem más, mint a nemzetnek a földje szorul sokadjára védelemre. https://www.youtube.com/watch?t=35&v=HoZ3Bg-dvN0 Forrás: https://kuruc.info/r/2/147045/
apagyi
2015. augusztus 15. 19:04
Mintegy ezer fős, zömében férfiakból álló migráns csoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál. A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és Allah Akbar felkiáltással tört rá a hatósági szervekre - írja az Alo. Az incidensre azután került sor, hogy a határrendészek néhány kilométerre a határtól egy nagyobb csoportot tartóztattak fel, akik a forgalmat is veszélyeztetve haladtak Magyarország irányába, hogy ott törvénysértő módon a zöldhatáron lépjék át az államhatárt. A belügyi szervek intézkedésére a migránsok tömege agresszívan reagált, ordítozni és fegyverkezni kezdett, a rendőrségnek ezért vissza is kellett vonulnia a helyszínről - írja a belgrádi lap internetes kiadása. Drama na horgošu kép: Tanjug Végül a rendőri erők átcsoportosítása után sikerült megfékezni a migránsok tömegét, akiknek zöme megtagadott mindenféle együttműködést a hatósággal. Az erőszakos és vallásilag is fanatizált tömeg egy része valószínűsíthetően, hogy az incidens előtt még a magyarkanizsai menekülttáborban pihent, ahol a teljes ellátás és ingyen wifi mellett készülhettek fel az esti rohamra. Alo nyomán
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!