Seprűzzük ki az off-shore lovagokat az országból!

2015. augusztus 11. 16:35

A jegybank alapítványa most laza egymilliárdért vásárolt kastélyt. A vételár természetesen megint egy off-shore céghez csorog le. Az eladó tulajdonosa ugyanis a kies Brit Virgin-szigetekre van bejegyezve.

2015. augusztus 11. 16:35
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

A jegybank alapítványa most éppen laza egymilliárdért vásárolt kastélyt. A vételár természetesen – ahogyan az Eiffel Palota esetében is – megint egy off-shore céghez csorog le. Az eladó tulajdonosa ugyanis a kies Brit Virgin-szigetekre van bejegyezve. Az LMP harmadik alkalommal kezdeményezte, hogy az állami, önkormányzati szervezetek semmilyen ügyletet ne köthessenek off-shore cégekkel, seprűzzük ki az off-shore lovagokat az országból! Az off-shore cégek által negyedszázad alatt kiszivattyúzott pénzek ma hiányoznak az iskolákból, az egészségügyből. Az a vételár pedig, amit Matolcsyék a kastélyért kifizettek egy off-shore cégnek, történetesen a forintosítással becsapott hitelkárosultak pénze.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2015. augusztus 12. 11:28
Lehet ezt a témát csürni-csavarni, de a kemény tény az, hogy az adóparadicsomoknak nagy szerepe van az országok eladósodásában. Az államadósságok azután persze az összes adófizetöre hárúlnak, mintha ök tehetnének minderröl...
RAMBO
2015. augusztus 12. 06:47
Erről az jut eszembe, amit az M6-os semmi alatt vezető alagútjait firtató mérnöktől kérdezett egy akkori pártfunkci: miért fáj magának az az egymilliárd? Tele vagyunk még milliárdokkal, amit el lehet lopni: most pont ez a "villányi" fog hiányozni? Különben is, ha a szocik loptak, akkor igenis lophatnak a fityeszék is. Nekik ez jár.
moricka13
2015. augusztus 12. 05:55
Schiffer András! Egyszerű az, mint a pofon! Szél elvtársnővel seprűt vesznek a kezükbe és kiseprűzik őket, nem lózungokkal, hanem igazi seprűvel. Mert az nem megy, hogy fogjuk és söpörjétek!
Mich
2015. augusztus 12. 00:31
Igen, "Minden pofon visszajár", Népszava-csicskák...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!