Unokáink sem fogják látni

2015. augusztus 06. 08:23

Biztosak lehetünk abban, ha valamilyen csoda folytán mi rendezhetnénk az olimpiát, akkor a létesítményeket már unokáink sem fogják látni.

2015. augusztus 06. 08:23
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Nincs ebben semmi különös. Hozzászokhattunk már az elmúlt években, hogy megmondják nekünk, mi a jó, közlik velünk, jobban élünk. Mit nekünk egy olimpiai rendezés, a pályázat benyújtása 10 milliárd forintért, hiszen a külföld is a magyar gazdaság csodájára jár, s emiatt nem is kérdés: ha Budapest, s más hazai városok adhatnának otthont az olimpiának, sokkal magasabb közvetítési jogokat fizetnének, mintha egy amerikai vagy német város rendezné.

Az adatokhoz semmi közünk. Rendben. De ahhoz talán igen, hogy utódainkra ne rójunk hatalmas anyagi terheket. Biztosak lehetünk abban, ha valamilyen csoda folytán mi rendezhetnénk az olimpiát, akkor a létesítményeket már unokáink sem fogják látni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adófizető
2015. augusztus 06. 16:11
Az első ilyen elmebeteg ötletelésnél - még valamikor a 2000-es évek elejében - a Kuncze azt mondta, hogy rendezhetünk olimpiát földönfutásban. Na a helyzet azóta egy kicsit rosszabb lett. Lehet nemzetieskedni, melldöngetni, mi vagyunk a húde sportnemzet. Ezzel szemben ott állnak a tények, hogy az iskolákban a mindennapi testneveléshez nincsenek meg az alapvető feltételek. Na először ezeket kellene megépíteni. Meg megoldani, hogy ha már egyszer épült valami kisvárosban-nagyfaluban sportcsarnok, vagy ne adj Isten uszoda, akkor legyen pénzük az üzemeltetésre meg a szükséges karbantartások elvégzésére. Amíg ez nincs meg, addig csak úgy rendezhetnénk olimpiát, mint a kínaiak - ami közvetlenül az olimpiához kell, az csillog-villog; a vidék meg csendben éhen hal.
states
2015. augusztus 06. 11:55
Orbánék nagyon jól végzik a dolgukat, ha népszaráékat az foglalkoztatja, mi lesz olimpiai létesítményekkel. Az olimpiáé, amit valszeg soha nem fogunk megrendezni. Ez a balnáci média soha nem volt a toppon, de ilyen mélyen se.
Marcus015
2015. augusztus 06. 11:44
Mit nekünk olimpia, majd hozzáírjuk a nevéhez hogy "nemzeti". Orbán majd súlyt emel (vagy adót), a nép pedig majd úszik az adósságban.
hajjaj
2015. augusztus 06. 11:16
Az unokái?Ha még jöhetnek Izraelbõl,akkor miért ne láthatnák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!