Dzsudzsák Balázs nyugdíjba ment

2015. augusztus 18. 13:57

Óhatatlanul eszünkbe jut 1988, amikor Détári Lajos, a korszak legjobb magyar labdarúgója, horribilis összegért – 18 millió márkáért –az Eintracht Frankfurttól a Juventus helyett az Olimpiakoszhoz igazolt.

2015. augusztus 18. 13:57
Őri B. Péter
Népszabadság

„Óhatatlanul eszünkbe jut 1988, amikor Détári Lajos, a korszak legjobb magyar labdarúgója, horribilis összegért – 18 millió márkáért –az Eintracht Frankfurttól a Juventus helyett az Olimpiakoszhoz igazolt. Lajos nevét ma is áhítattal ejtik ki a görög drukkerek, de a joggal népszerű »Döme« futballkarrierje szinte akkor véget ért.

Dzsudzsákot sokan már akkor kritizálták, hogy a hírnév helyett a pénzt választotta, amikor a PSV Eindhovenből az Anzsi Mahacskalába igazolt. Azt a cserét többen azzal magyarázták, hogy az orosz klubok több brazil játékost szerződtettek, így a színvonalra nem lesz panasz... Következett a Dinamo Moszkva, ahol nagyon sokat ült a kispadon, nem érezte jól magát, hogy el akart jönni. Éveken át arról lehetett olvasni, hogy a Liverpool, az Internazionale hívja – vagy jó volt menedzsereinek marketingmunkája – legutóbb a Hertha jött szóba, de végül a Bursasporban kötött ki. A klub a tavasszal a török bajnokságban hatodik lett, európai kupában eltiltás miatt nem indulhatott...

A szlovákok büszkék lehetnek Marek Hamsíkra (Napoli), a csehek Petr Cechre (Arsenal), az osztrákok David Alabára (Bayern München), a szerbek Braniszlav Ivanovicsra (Chelsea), a horvátok Luka Modricra (Real Madrid), a bosnyákok Edin Dzekóra (AS Roma). A leg-legpiacképesebb magyar futballista pedig a Bursasporé...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!